Ultimele Știri

Tsipras: Eșecul grec va însemna sfârșitul zonei euro

tsipras

Părăsirea zonei euro, numită și „Grexit”, ar fi o lovitură majoră pentru Uniunea Europeană, deoarece ar declanșa un efect de domino și va produce găuri în buzunarele contribuabililor, a declarat prim-ministrul grec Alexis Tsipras.

„Cred că e evident. Ar fi începutul sfârșitului pentru zona euro. Dacă conducerea politică europeană nu se poate ocupa de o problemă de genul ăsta precum Grecia, care reprezintă 2 la sută din economia sa, care ar fi reacția piețelor țărilor care se confruntă cu probleme mult mai mari, cum ar fi Spania sau Italia, care au două trilioane datorie publică?”, a spus prim-ministrul grec Alexis Tsipras.

Un „Grexit” ar fi dezastruos pentru zona euro, deoarece ar pune o povară grea pe contribuabilii europeni, a adăugat Tsipras.

El a subliniat că Grecia nu utilizează posibilitatea de a părăsi zona euro ca presiune sau șantaj.

„Vrem să punem capăt acestui coșmar de dezbateri pe tema părăsirii zonei euro de Grecia, este un obstacol în calea stabilității economice în Europa”, a spus Tsipras.

Grecia și troica – FMI, BCE și Comisia Europeană – au reușit până acum să cadă de acord asupra planului de reforme de la Atena, care va deschide calea pentru o nouă tranșă de 7,2 miliarde de euro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*