Trupul reginei Ana va fi adus astăzi în România; Programul funeraliilor

  • Adrian Marinescu
  • 9 august 2016
  • Social

Trupul neînsuflețit al Reginei Ana va fi adus în România astăzi, după ce au fost încheiate procedurile de transferare a trupului din Elveția în România.

Sicriul cu trupul Reginei va fi depus o zi în sala tronului în holul de onoare de la Castelul Peleș și apoi încă o zi în sala tronului de la Palatul Regal din București.

În ziua de marţi, 9 august, la ora 15.15, sicriul cu corpul neînsufleţit al Reginei Ana va ajunge la Aeroportul Otopeni, de unde va fi transportat cu maşina la Castelul Peleş. Evenimentul se va desfăşura în prezenţa Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi a Familiei Regale, a reprezentanţilor instituţiilor statului şi a membrilor Casei Majestăţii Sale Regelui. Publicul nu va avea acces la eveniment, transmite Casa Regală a României.

De marţi, 9 august 2016, ora 17.00, până miercuri, 10 august 2016, ora 18.30, corpul neînsufleţit al Reginei va fi aşezat în Holul de Onoare al Castelului Peleş. În acest timp, Custodele Coroanei şi Familia Regală vor fi prezenţi la Sinaia. Programul vizitei oficialităţilor pentru a transmite condoleanţe la Castelul Peleş, în ziua de miercuri, 10 august, este următorul:

– Ora 10-12: Reprezentanţii Corpului Diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO şi ai Organizaţiilor Internaţionale.
– Ora 12-14: Reprezentanţii Instituţiilor Statului.
– Ora 14-16: Instituţia Prezidenţială, Preşedinţia Republicii Moldova, membrii Guvernului României şi Guvernului Republicii Moldova, membrii Parlamentului României şi Parlamentului Republicii Moldova.
– Ora 16-18: Reprezentanţii Academiei Române şi Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Ortodoxe, ai Bisericii Catolice şi ai celorlalte instituţii ale Credinţei.

Accesul la Castelul Peleş se face pe baza listelor comunicate în prealabil Protocolului Regal de către instituţiile mai sus amintite. Publicul şi presa nu vor avea acces în Holul de Onoare pe durata şederii sicriului la Domeniul Regal Sinaia.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *