Ultimele Știri

Trump susţine că economia SUA se îndreaptă spre o “recesiune masivă”

trump

Donald Trump, candidatul favorit să obţină învestitura republicană la alegerile prezidenţiale din acest an, a declarat că Statele Unite se îndreaptă spre o “recesiune masivă”, susţinând că efectul combinat al şomajului ridicat şi al activelor supraevaluate la bursă a pus bazele altor perioade de depresiune economică, relatează Reuters.

Declaraţia vine după o săptămână dificilă pentru Trump, în care a comis mai multe greşeli.  Candidatul se pregăteşte pentru alegerile primare de marţi din statul Wisconsin, unde este cotat slab în ultimele sondaje.

“Cred că ne aflăm într-o bulă economică. O bulă financiară”, a spus Trump, într-un interviu publicat sâmbătă de către Washington Post.

Miliardarul susţine că şomajul din SUA este mult mai ridicat, în realitate, decât nivelul indicat de statisticile oficiale, de 5%.

“Suntem la un nivel (al şomajului) care se apropie mai degrabă de 20%, dacă te uiţi la datele reale”, a spus Trump, care a acuzat faptul că cifrele oficiale privind şomajul au rolul de “a-i face pe politicieni – şi mai ales pe preşedinţi – să arate bine”.

Comentariile lui Donald Trump oferă o imagine a economiei americane mult mai rea decât cea prezentată de reputaţi economişti americani.

Miliardarul, care a făcut avere din afaceri imobiliare, încearcă să câştige voturi de la angajaţii de nivel inferior în tentativa de a câştiga învestitura republicană pentru alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie.

În acest scop, el susţine că şomajul din SUA este generat de externalizarea locurilor de muncă către state cu salarii mult mai mici, precum China sau Mexic.

Trump a ma spun, în acelaşi interviu, că va şterge datoria publică a Statelor Unite, de peste 19.000 de miliarde de dolari, într-o perioadă de doar opt ani, prin renegocierea acordurilor comerciale.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*