Trump sugerează să se interzică vânzarea de arme persoanelor aflate sub supraveghere antiteroristă

  • Adelina Mitrache
  • 16 iunie 2016
  • Externe
trump

Candidatul republican la președinția SUA Donald Trump a sugerat, miercuri, să se interzică vânzarea de arme de foc persoanelor care figurează pe listele de supraveghere antiteroristă, relatează joi AFP.

Trump, care și-a exprimat sprijinul ferm pentru dreptul cetățenilor prevăzut de Constituție de a avea arme, a scris pe Twitter că „se va întâlni cu responsabili care fac lobby în favoarea armelor de foc (NRA) și care i-au susținut candidatura, pentru a discuta despre o interdicție de a cumpăra arme de foc pentru persoanele care se află pe lista de supraveghere antiteroristă sau pe o listă de interdicție de zbor”.

Acest important grup de lobby, National Rifle Association (NRA), care a afirmat marți pe Twitter că astfel de interdicții ar fi „ineficiente, neconstituționale sau ambele”, a precizat că ar fi fericită să-l întâlnească pe Donald Trump.

„Poziția NRA cu privire la această problemă nu s-a schimbat. NRA consideră că teroriștilor nu ar trebui să li se permită să cumpere sau să dețină arme”, a afirmat directorul NRA-ILA, aripa politică a grupului, Chris Cox.

Cu toate acestea, el a subliniat faptul că ar trebui să existe modalități, pentru americanii aflați din greșeală pe listele de supraveghere antiteroristă, de a fi retrași de pe aceste liste. „Din păcate, președintele Obama și aliații săi preferă ‘să se joace de-a politica’ în legătură cu această problemă”, a adăugat el.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *