Ultimele Știri

Troica Internaţională sensibilizează moneda europeană

Moneda europeană continuă să bată noi recorduri negative în ultima perioadă. În cazul în care euro îşi continuă deprecierea va ajunge la paritate cu dolarul într-un timp foarte scurt. 

Alegerile din Grecia au provocat o nouă depreciere pentru euro atingând un minim istoric al ultimilor 11 ani. Moneda europeană se tranzacţiona la 1,1203 dolari pe unitate la 7:22 la Londra (9:22 ora României), după ce a coborât până la 1,1098 dolari pe unitate, consemnând cel mai jos nivel din luna septembrie 2003 până în prezent.

„Credem că acest rezultat va readuce o volatilitate crescută pe piaţă. Considerăm că ieşirea Greciei din zona euro este foarte puţin probabilă sau posibilă”, a afirmat Ben Pedley, director al diviziei de investiţii al HSBC Private Bank din Hong Kong.

Lupta monedei euro este una provocată de pieţele financiare şi nu are în spate o problemă reală. Troica internaţională (CE, BCE, FMI) care pune presiune asupra Greciei pentru păstrarea auterităţii au sensibilizat pieţele financiare cu sperietoarea Syriza, însă lucrurile pot evolua neaşteptat în următoarea perioadă. 

Comisia Europeană nu are voie să se implice direct în politica și economia unui stat membru, conform tratatului de aderare la Uniunea Europeană. În cazul nostru, Grecia, se confruntă cu o serie de abuzuri din partea celor trei instituții care încearcă să sperie piețele financiare cu noul guvern de la Atena, de aici și ușoara depreciere a monedei euro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*