Ultimele Știri

Tricolorele au defilat la Montreal şi s-au calificat în Grupa Mondială din Fed Cup

Echipa României la Fed Cup

După 23 de ani, Alexandra Dulgheru, Andreea Mitu, Raluca Olaru şi căpitanul nejucător Alina Tecşor au calificat România în Grupa Mondială din Cupa Federaţiei cu scorul final de 2-3.

În prima zi a barajului pentru Cupa Mondială jucat la Montreal, Irina Begu, cea mai bine cotată jucătoare a noastră, a pierdut surprinzător în faţa lui Francoise Abanda (locul 260 WTA), scor 6-4, 5-7, 4-6. Mai târziu s-a aflat şi motivul evoluţiei mediocre a româncei care a ajuns în optimi la Australian Open, Begu acuzând dureri la gleznă.

În al doilea meci al zilei, Alexandra Dulgheru a umilit-o sportiv pe cea mai valoroasă jucătoare a Canadei, Eugenie Bouchard, scor 6-4, 6-4, într-o oră şi 20 de minute. Răzbunarea româncei a venit ca un răspuns al Alexandrei pentru lipsa de fair-play de care numărul 7 WTA a dat dovadă la conferinţa de presă, când a refuzat să-i strângă mâna.

Ziua decisivă a avut aura fericirii pentru echipa României, Andreea Mitu şi Alexandra Dulgheru făcând două meciuri excepţionale cu Eugenie Bouchard (4-6, 6-4, 6-1), respectiv Francoise Abanda (3-6, 7-5, 6-2), şi acumulând punctajul necesar de accedere într-o urnă selectă cu Cehia, Germania, Franţa, Italia, Olanda şi Elveţia.

Surpriza zilei de ieri a produs-o tânăra Andreea Mitu, care a evoluat în locul Irinei Begu şi a învins-o pe Eugenie Bouchard, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-1. Duelul dintre locul 104 WTA şi 7 WTA s-a sfârşit cu lacrimi de ambele baricade, Mitu a plâns de fericire, iar canadianca a rămas dezamăgită pentru faptul că nu a putut aduce nici un punct pentru echipa sa.

Scorul final al întâlnirii, de 2-3, dintre Canada şi România a fost stabilit în meciul de dublu, când cuplul Gabriela Dabrowski/Sharon Fichman a învins, cu scorul de 6-1, 4-6, 10-5, perechea formată de Andreea Mitu şi Raluca Olaru.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*