Ultimele Știri

Tribunul îl susţine pe Victor Ponta! Pierde premierul susţinerea UDMR?

Corneliu Vadim Tudor îl va susţine pe Victor Ponta în turul doi al alegerilor prezidenţiale, în urma înţelegerii semnate cu aliaţii premierului de la UNPR.

Tribunul spune că a ales „răul cel mai mic”, dar de fapt este vorba de ciolan, se pare că în urma protocolului semnat, Partidul România Mare va primi câteva posturi în administraţie, la fel cu a  primit şi PP-DD.

„Ce m-a determinat să fac pasul: ca naţionalist român declarat, asumat, necontestat de nimeni, eu nu voi vota niciodată un străin de neam şi lege, un om de o altă etnie”, spune Vadim Tudor.

Alianţa cu Vadim Tudor se pare că îi va supăra pe aliaţii de guvernare ai premierului Ponta. Maghiarii de la UDMR nu au afinităţi faţă de Tribun, acesta fiind cel mai mare duşman al Uniunii Maghiarilor din România.

„E regretabil că PRM a fost scos din cordonul sanitar în care fusese lăsat. Nu știu cum va primi electoratul maghiar asocierea UNPR cu PRM.”, a declarat fostul senator din partea UDMR, Eckstein Kovacs Peter, pentru realitatea.net.

Oare cum va reuşi Victor Ponta să îi împace pe maghiari cu Vadim Tudor, şi cum le va putea câştiga votul şi încrederea în aceste contiţii?!

Maghiarii de la UDMR, cel mai probabil vor veni la negocieri, joi, şi este posibil să pună pe masă din nou proiectul pentru Autonomia Ţinutului Secuiesc. 

Kelemen Hunor: „Vom lua o decizie pe cine susţinem, care depinde de foarte multe analize şi de foarte multe date. Vom lua joi o decizie. S-ar putea să îl susţinem pe Ponta, s-ar putea să nu luăm o astfel de decizie”.
Hunor a arătat deja prin declaraţia sa unde se îndreaptă opţiunea UDMR-ului: spre Victor Ponta! Şi-a arătat disponibilitatea spre negociere, decizia lor depinzând de foarte multe date şi analize. Care se referă, desigur, la autonomia Ţinutului Secuiesc. Ponta a fost de la începutul guvernării sale binevoitor şi dispus la concesii faţă de UDMR.
György Frunda a devenit consilierul său, relaţie care a contribuit din plin la negocierea concesiilor făcute UDMR-ului. Chiar ieri Frunda îşi declara, prin intermediul canalelor de televiziune, sprijinul faţă de Ponta, pe care îl consideră deschis revendicărilor maghiarilor din România, în timp ce despre Iohannis susţine că este rigid în această chestiune.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*