Ultimele Știri

Tribunalul le-a dat dreptate sindicaliștilor. Greva care urmează să blocheze traficul aerian din România, legală

Tribunalul București s-a propunțat vineri asupra cererii conducerii ROMATSA de constatare a nelegalității grevei angajaților care ar urma să se declanșeze pe 1 septembrie.

ROMATSA greva

Acțiunea de constatarea nelegalității grevei a fost înregistrată în 25 august de către ROMATSA împotriva Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR) la Secția a-VIII-a Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale iar Tribunalul a decis că greva este legală. Joi, avocații fostei conduceri a ROMATSA au cerut o amânare pentru a studia actele de la dosar și a-și pregăti apărarea. Decizia nu e definitivă și poate fi atacată cu apel.

Sindicaliștii de la ROMATSA au anunțat luni că vor declanșa greva generală pe 1 septembrie dacă autoritățile nu vor rezolva până atunci problemele cu care se confruntă salariații. Pe 19 august, Ion Aurel Stanciu, atunci director general al ROMATSA, ulterior numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor, afirma că protestele sindicaliștilor și amenințările privind declanșarea grevei generale nu sunt întemeiate, în condițiile în care 12 dintre cele 14 revendicări au fost soluționate, iar conducerea regiei este în continuare deschisă negocierilor.

Pe 15 iulie 2015, controlorii de trafic au intrat într-o grevă de avertisment timp de două ore, aceasta afectând 17 zboruri. Sindicaliștii amenință acum cu o grevă generală. Declanșarea protestului ar paraliza două treimi din zborurile avioanelor, controlorii de trafic fiind obligați, prin lege, să asigure o treime din traficul aerian. Potrivit sindicaliștilor, din 3.000 de zboruri zilnice, doar 1.000 vor mai fi deasupra României.

Avioanele ce urmează să plece de pe teritoriul României nu vor mai decola, în timp ce altele ce ar fi trebuit doar să ne survoleze vor fi redirecționate către alte culoare de zbor. Cele mai afectate vor fi zborurile low-cost și charterele.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*