Ultimele Știri

Tribunalul București respinge noua conducere a PNL

Tribunalul București a respins noua conducere a PNL. Motivul invocat de acesta a fost acela că modificarea statutului partidului referitoare la vechimea lui Klaus Iohannis s-a făcut în mod ilegal. În decizia luată luni de Tribunalul Bucureşti se arată că instanţa „ia act de lucrările congresului”, dar „respinge capătul de cerere cu privire la modificarea statutului”.

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat că a fost legal congresul ce a avut loc între 28-29 iunie și că a existat un statut care respectă legea.  În ceea ce privește candidatura lui Klaus Iohannis. deputatul PDL  a declarat că acesta a primit o derogare de vechime cu un vot dat în unanimitate și că acesta a fost oferit în încântarea tuturor celor prezenți.

Acesta a mai declarat că decizia instanței, indiferent că aceasta va decide să nu accepte Congresul democratic al PNL, președintele PNL va fi tot Klaus Iohannis. Deputatul este de părere că decizia de neacceptare a Congresului democratic al PNL ar fi una ”ilogică și nelegală”.

Alina Gorghiu, purtător de cuvânt al partidului a declarat: „Tribunalul a spus că admite în parte cererea de înregistrare a congresului din 27 iulie. Nu există niciun fel de problemă cu privire la legalitatea conducerii. Avem o precizare a tribunalului în care se admite cererea de intervenţie a lui Dănuţ Bădău, motiv pentru care cererea PNL privitoare la anmite modificări aduse statutului PNL a fost respinsă. Nu pot sa va comunic ce anume din modificări la statut au constituit motivul respingerii”.

Decizia Tribunalului Bucureşti la Curtea de Apel mai poate fi atacată de liberali. Aceasta va avea la dispoziţie 15 zile să se pronunţe.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*