Ultimele Știri

Tribunalul Bucureşti exclude declaraţii, denunţuri şi interceptări din dosarul Liei Olguţa Vasilescu, pe motiv că sunt ilegale

Tribunalul Bucureşti a decis anularea unor probe din cursul urmăririi penale efectuate în dosarul în care primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, este acuzată de luare de mită, folosirea autorităţii sau influenţei şi spălare de bani. Decizia nu este definitivă.

„Admite în parte cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii PRC (Preda Radu Cosmin – n.r.), PED (Popescu Elena Daniela) şi VLO (Vasilescu Lia Olguţa). Constată neregularitatea actului de sesizare a instanţei în ceea ce priveşte stabilirea obiectului şi limitelor judecăţii cu referire la inc. PRC şi PED. Constată nulitatea relativă a actelor de urmărire penală privind pe inc VLO, prin încălcarea dreptului acesteia la apărare. Exclude actele de urmărire penală efectuate de ofiţerii de poliţie judiciară fără a avea delegarea procurorului de caz şi anume: declaraţiile martorilor SC, VI, MG şi denunţul (declaraţie) formulat de PIC la data de 07.03.2016. Exclude proba constând în interceptarea convorbirii ambientale dintre VI şi PI din data de 19.02.2016, aceasta fiind obţinută în mod nelegal. Încheierea motivată se va comunica procurorului care în termen de 5 zile de la comunicare trebuie să înştiinţeze judecătorul decât cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea cauzei”, se arată în decizia Tribunalului Bucureşti.

Tribunalul susţine că Liei Olguţa Vasilescu i-a fost încălcat dreptul la apărare, excluzând din dosar anumite declaraţii şi interceptări, despre care judecătorii susţin că au fost obţinute în mod nelegal. Decizia instanţei nu este definitivă, existând posibilitatea să fie contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Lia Olguţa Vasilescu a fost trimisă în judecată pentru luare de mită, folosirea autorităţii sau influenţei şi spălare de bani.

„Am sperat în judecători corecţi şi s-a făcut dreptate! Nu stiu câţi dintre voi aţi crezut atunci când spuneam că dosarul s-a instrumentat ilegal de la un cap la altul, cu scopul clar de a mă scoate din cursa electorală, în plină campanie. Vă mulţumesc celor care aţi crezut în mine şi m-aţi susţinut în cea mai grea perioadă din viaţa mea!”, a scris primarul Craiovei pe pagina sa de Facebook. 

De asemenea, Lia Olguţa Vasilescu i-a mulţumit unuia dintre martorii din proces, Ionuţ Cosmin Pîrvulescu, fost ziarist şi fost şef al Direcţiei de Relaţii Publice şi Mass-media din Primăria Craiova.

„Şi vreau să îi mulţumesc şi lui Ionuţ Pîrvulescu pentru modul în care s-a comportat, iar acum e atacat pe nedrept de multe persoane care au înţeles ca el a fost denunţator în cazul meu şi că m-a înregistrat. A dat o declaraţie, luată în condiţii ilegale de procuror, după cum a admis şi instanţa, şi a fost înregistrat, la rândul lui, de altă persoană, tot în condiţii ilegale. M-am convins în această perioadă că instinctul meu nu prea greşeşte atunci când îmi aleg prietenii”, a precizat Lia Olguţa Vasilescu. 

Martorul Ionuţ Pîrvulescu a fost şef de serviciu în Primăria Craiova până săptămâna trecută, când a anunţat că demisionează, urmând să se dedice proiectelor personale. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*