Ultimele Știri

Trenul Unirii, de la Bucuresti la Iasi. Feroviarii sărbătoresc Unirea Principatelor

trenul unirii

Evenimentele dedicate Zilei Unirii in gările Bucuresti Nord, Timişoara, Arad, Constanţa şi Iasi pot fi urmarite pe canalul Youtube al Ministerului Transporturilor, pe pagina de Facebook sau pagina sa de web.

Feroviarii sarbatoresc 24 Ianuarie, Ziua Unirii, cu evenimente tematice de promovare a valorilor istorice în peste 80 de gări. Manifestarile sunt organizate de Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA.

Calatorii sunt asteptati, duminică, de Ziua Unirii, începând cu ora 10.30, în gările Bucuresti Nord, Timişoara, Arad, Constanţa şi Iasi cu dansuri, cântece populare, poezii, muzică folk, Hora Unirii şi expoziţii tematice.

“Ansambluri de dansatori, artişti, cluburi de copii, cadre didactice şi liceeni vor sărbători împreună cu feroviarii, muzica, poezia, dansul fiind oaspeţi şi gazde în acelaşi timp pentru miile de călători care sunt aşteptaţi să-şi dea mână cu mână în Hora Unirii românilor de pretutindeni”, potrivit CFR Călători.

Trenul Unirii va pleca din Gara de Nord din Bucuresti la ora 12:00, pe drumul istoriei, si va ajunge spre seara la Iasi. Locomotiva va fi “îmbrăcată” în culorile naţionale.

Evenimentul din Gara București Nord va fi transmis pe canalul Youtube al Ministerului Transporturilor poate fi vizualizat pe pagina web a MT –www.mt.gov.ro – şi pagina de Facebook. Imagini de la evenimentele organizate la nivel regional pot fi vazute pe pagina de Facebook a CNCF CFR SA https://www.facebook.com/cfrinfrastructura.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*