Treisprezece suspecţi de terorism, inclusiv o femeie cu centură cu explozibili, capturaţi la Istanbul în timpul vizitei lui Iohannis

iohannis erdogan

Zece persoane suspectate de terorism, între care o femeie care avea o centură cu explozibili, au fost capturate lângă Istanbul, marţi seară, în timp ce preşedintele Klaus Iohannis se întâlnea cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Turcia, au declarat pentru News.ro surse oficiale, conform cărora alţi trei suspecţi au fost prinşi miercuri.

Întâlnirea preşedintelui Iohannis cu reprezentanţii românilor a fost primul punct al vizitei de stat a acestuia în Turcia, reuniunea desfăşurându-se la Istanbul marţi seară. În acelaşi timp, autorităţile turce capturau zece persoane suspectate de terorism, lângă Istanbul.

A doua zi, autorităţile turce au capturat alte trei persoane suspectate de terorism în zona consulatelor străine din Istanbul, la acel moment preşedintele Klaus Iohannis aflându-se în drum spre Ankara, au relatat sursele citate.

Aceleaşi surse au declarat că nu a existat niciun pericol pentru delegaţia română, preşedintele Iohannis fiind însoţit de un efectiv sporit de securitate pe tot parcursul vizitei sale în Turcia.

Dispozitivul de securitate a fost la grad de alertă maximă şi a cuprins ofiţeri pe zona de securitate, de informaţii, dar şi antitero, care au avut inclusiv detectoare de bombe. Dispozitivul de securitate a fost format din ofiţeri români şi turci.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut o vizită de stat în Turcia, de marţi până joi. Marţi seară, el a sosit la Istanbul, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii românilor, iar a doua zi dimineaţă a plecat spre Ankara, unde s-a întâlnit cu preşedintele Recep Erdogan şi cu alţi oficiali.

Joi după-amiază, preşedintele Iohannis a revenit în România.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *