Ultimele Știri

Trei români au prezentat la New York un proiect care poate revoluţiona IT-ul

Trei IT-işti clujeni au găsit o soluţie ingenioasă la problema conectării la internet a celor care nu au acces la această tehnologie.

La conferinţa TechCrunch Disrupt din New York, Vlad Iuhas, Radu Iuhas şi Sebastian Presecan au urcat pe scenă şi şi-au prezentat proiectul.

Vreau să vă gândiţi la cei 4 miliarde de oameni care nu au acces la tehnologia pe care voi o folosiţi. Nu pot intra pe Facebook sau Twitter sau nicio altă aplicaţie care ar putea să le îmbunătăţească viaţa. Asta pentru că nu sunt conectaţi la internet. În 2015, majoritatea oamenilor, două treimi din populaţie, nu au acces la internet, la conţinut online. Asta se întâmplă din două motive principale: infrastructură slabă sau costuri mari. Am creat o tehnologie care permite apicaţiilor mobile să funcţioneze fără trafic de date, fără o conexiune la internet. Folosim infrastructura existenţă a operatorilor de telefonie locală pentru a transmite conţinut către orice telefon mobil, prin canalul vocal. Soluţia noastră poate fi implementată acum şi nu necesită nicio investiţie în infrastructură”, a spus Vlad Iuhas.

Pangea Communications transformă datele în unde sonore şi le transferă rintr-un apel scurt, către telefonul mobil. Acolo, undele sonore sunt demodulate, iar datele reconstruite şi afişate de aplicaţie.

„Putem face să funcţioneze orice aplicaţie, de la Facebook la Wikipedia, e-mail sau plăţi online, fără trafic de date, fără costuri pentru utilizator, sau cu nişte costuri foarte mici”, a explicat Vlad Iuhas.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*