Ultimele Știri

Trei miniștri nevoiți să fugă de Victor Ponta

După demisia ministrului pentru IMM-uri Răzvan Nicolescu şi ministrului pentru Energie Florin Jianu, ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, dasemenea, și-a anunțat plecarea din Guvernul Victor Ponta.

Planul Guvernului Ponta 4 are drep scop restrângerea executivului prin comasarea unor ministere, astfel că Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, a fost primul înștiințat de premierul Ponta de noul concept pe care vrea să-l implementeze realizată prin „lipirea”, din nou, a Departamentului de Energie la Ministerul Economiei, iar demisia acestuia era iminentă.

„I-am mulțumit pentru că mi-a dat șansa să fac ceva pentru România în aceste 10 luni. I-am comunicat că nu mă interesează nici o altă funcție publică în România și l-am rugat să continue reformele începute în energie: finalizarea strategiei energetice intrată în ultima sa fază, îmbunătățirea eficienței companiilor de stat, creșterea transparenței și a integrității, depolitizarea sectorului, atragerea tinerilor în administrația care gestionează sectorul energetic”, a precizat Nicolescu pe contul său de Facebook.

La scurt timp și Florin Jianu și-a anunțat retragerea din Guvern, pentru că portofoliul IMM-urilor va fi alipit la cel al Economiei şi va fi condus politic, motiv pentru care el nu va mai face parte din Guvern, nefiind un om politic, ci un tehnocrat.

„Guvernul viitor va conține numai oameni politici. Eu nu sunt om politic, sunt un tehnocrat care a fost onorat să se puna în slujba țării lui.

Portofoliul IMM-urilor se va alipi la Economie și va fi condus politic. Nu m-a interesat și nu mă interesează nicio altă funcție, nu am alergat după niciuna, nu o voi face nici de acum înainte. Iar politica ramâne o problemă a cărei rezolvare, deși sunt matematician, îmi rămâne necunoscută.

Las în urma un mandat cu realizări majore pentru IMM-uri și pentru turism, precum și un buget dublu pentru programele naționale, alte zeci de milioane atrase din fonduri europene”, afirmă Jianu.

Ultima care și-a anunțat plecarea a fost ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea.

„Sărbătorile iernii se petrec mereu acasă, în familie și sunt cu atât mai frumoase atunci când la finalul unui proiect, politic, rezultatele sunt apreciate de echipă. Și am speranța că și de către cei cu care am interacționat.

În această seara, în urma unei discuții cu premierul Victor Ponta am încheiat un proiect guvernamental, pentru a continua unul comunitar, de suflet, acasă, în Cluj-Napoca.

Mă bucur că am reușit în aproape zece luni, în calitatea de ministru delegat pentru dialog social să îmbunătățesc comunicarea și dialogul între partenerii sociali și autorități, să pun umărul la lansarea unor proiecte finanțate prin fonduri europene care să încurajeze democrația participativă, să susțin un dialog constructiv cu partenerii sociali și să contribui la promovarea unei culturi a dialogului nonconflictual”, a scris pe Facebook Aurelia Cristea.

Lista cu viitoarea structură guvernamentală ar urma să fie finalizată duminică, până atunci se știe că UNPR, PC și PLR vor avea câte două portofolii, în timp ce UDMR și-a anunțat ieșirea de la guvernare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*