Ultimele Știri

Trei milionari israelieni, arestați în lipsă de instanță. Cei trei au legături cu Prințul Paul și Remus Truică

DNA

Curtea de Apel Braşov a acceptat cererea DNA de arestare în lipsă a milionarilor israelieni Tal Silberstein, Shimon Shevez şi Benjamin Steinmetz. Cei trei sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență și complicitate la spălarea banilor, în dosarul în care mai sunt urmăriţi penal fostul șef de cabinet al al lui Adrian Năstase, Remus Truică şi Prinţul Paul al României. 

Tal Silberstein a lucrat pentru Traian Băsescu în 2002, când acesta era primar al Capitalei, și în anul 2009, când a candidat pentru al doilea mandat de președinte. Israelianul a coordonat  campania lui Adrian Năstase în anul 2004. Un an mai târziu a încheiat un contract de consultanță actualul șef al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Shimon Shevez este fost șef de campanile și director de cabinet al fostului premier israelian Yitzhak Rabin.

Benjamin Steinmetz are o avere între 1,2 și 5 miliarde de euro. A avut afaceri în zeci de ţări, pe mai multe continente, inclusiv în România. O subsidiară a Beny Steinmetz Group (BSG) deţine 9% din Gabriel Resources. Este vorba tocmai despre  compania care are peste 80% din acţiunile Roşia Montană Gold Corporation.

La începutul acestei luni, procurorii DNA au cerut  arestarea omului de afaceri Remus Truică si a Prinţului Paul al României în dosarul retrocedării pădurii Snagov.

Remus Truică este cercetat în stare de arest la domiciliu și este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență, spălarea banilor, dare de mită. Tocmai în urma acestor acuzații, anchetatorii au cerut  ca Truică să ajungă după gratii, în arest preventiv. Prejudiciul în dosarul retrocedărilor ilegale atinge fabuloasa sumă de 9.523.769 euro.

 

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*