Trei femei au fost arestate în cazul maşinii cu canistre cu gaz găsite lângă Notre-Dame

  • Adelina Mitrache
  • 9 septembrie 2016
  • Externe
atac franta sectie de pol

Poliţia franceză a arestat trei femei sub suspiciunea că ar avea legătură cu cazul maşinii încărcate cu mai multe canistre cu gaz şi care a fost descoperită în apropiere de catedrala Notre-Dame, ministrul francez de Interne afirmând că acestea plănuiau un atentat, scrie Reuters online.

Una dintre cele trei femei a fost rănită după ce a înjunghiat un ofiţer de poliţie în timpul operaţiunii de arestare, a declarat ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve. O sursă familiară cu investigaţia a precizat că atacatoarea era fiica în vârstă de 19 ani a proprietarului maşinii.

Cele trei au fost arestate în orăşelul Boussy-Saint-Antoine, la aproximativ 30 de kilometri de Paris şi până în acum, poliţia a reţinut şapte persoane în acest caz.

„Aceste trei femei, în vârstă de 39, 23 şi 19 ani, au fost radicalizate, au devenit fanatice şi cel mai probabil pregăteau un atac violent, iminent,” a declarat Cazeneuve.

Proprietarul maşinii a fost reţinut marţi, însă a fost eliberat ulterior. Acesta a raportat încă de duminică că fiica lui a dispărut, împreună cu maşina, au declarat oficialii.

Fiica proprietarului maşinii era cunoscută poliţiei pentru că ar fi încercat să ajungă în Siria, unde un număr semnificativ de persoane radicalizate din Franţa şi alte ţări s-au alăturat reţelei teroriste Stat Islamic.

Descoperirea unei maşini Peugeot 607 în care se aflau şase canistre de gaz, a declanşat o anchetă din partea experţilor antiterorism.

Potrivit surselor Poliţiei, nici un dispozitiv de detonare nu a fost descoperit în vehicul, dar prezenţa canistrelor cu gaz a condus la presupunerea unui posibil plan de detonare a maşinii.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *