Ultimele Știri

Trei avioane Tarom au avut probleme tehnice în ultimele 24 de ore. Cursă spre Timișoara, amânată cu 2 ore

tarom avion

De joi seară şi până vineri după-amiază, trei curse interne ale companiei aeriene de stat au avut probleme la decolarea de pe aeroportul Otopeni.

O cursa a companiei de stat Tarom, pe ruta Bucureşti-Timişoara, care trebuia să decoleze de la ora 12:40 de pe Aeroportul „Henri Coandă” a fost amânată pentru aproximativ două ore, din motive încă necunoscute, au declarat pentru News.ro reprezentanţi ai companiei.

„Aeronava de tip ATR nu a decolat la ora prevăzută, 12:40, către Timişoara. Nu se cunosc cauzele încă, investigăm. Nu credem însă că a fost ceva grav”, au declarat reprezentanţi ai Tarom.

Tarom a întâmpinat probleme la două zboruri interne şi joi seară. Este vorba despre o cursa Otopeni-Satu Mare, care s-a reîntors după 20 de minute, şi de o cursa Otopeni-Iaşi, care a ratat decolarea. Niciun călător nu a fost rănit.
Cursa de Satu Mare a făcut cale întoarsă, pe aeroportul Otopeni, după ce pilotul a sesizat probleme tehnice la bordul aeronavei. Aşa că a decis, după numai 20 minute, să se întoarcă din drum. La decolare trenul de aterizare nu s-a retras cum ar fi trebuit, dar la întoarcere totul s-a desfăşurat în condiţii normale.

Călătorii au fost preluaţi de o altă aeronava până la Cluj, iar de acolo şi-au continuat drumul cu autocarul. În acelaşi timp, pasageri de la Satu Mare au fost transferaţi la Cluj cu un autocar, iar de aici, preluaţi de o aeronava care i-a dus la destinaţie.
Tot joi seară, un alt avion al companiei Tarom, cu 38 de pasageri la bord, care trebuia să ajungă la Iaşi a ratat decolarea de pe Aeroportul Otopeni. Incidentul s-a petrecut din cauza unei probleme tehnice, aparatul fiind întors de la capătul pistei şi readus în zona terminalului, în timp ce pasagerii au fost invitaţi să coboare din aeronava.

În 3 octombrie, ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, declara că flota companiei aeriene de stat Tarom nu este utilizată la standardele practicate de alte linii aeriene, gradul de ocupare nefiind la pragul de rentabilitate, iar unele aeronave trebuie înlocuite. El a precizat că, până la finalul acestei luni, trebuie ales un consultant care să asiste Tarom în alegerea unor noi aeronave.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*