Ultimele Știri

Trendul PSD! Olguța Vasilescu, acuzată de plagiat

Comisia de Etică a Universității București s-a autosesizat și în cazul suspiciunii de plagiat cu privire la teza de doctorat a Liei Olguța Vasilescu, primar al Craiovei și vicepreședinte PSD.

Deși existau suspiciuni de plagiat a tezei de doctorat al unui alt lider PSD, se pare că acestea se adeveresc, iar Olguța Vasilescu a fost înștiințată, ieri, de Universitatea București prin intermediul unei scrisori trimise la care a fost atașat referatul de expertiză.

Teza de doctorat a CraiOlguței „Contributia lui Vilfredo Pareto la dezvoltarea sociologiei moderne” ar fi un plagiat după lucrarea originală a italianului Pareto, publicată în 1916. Primul care a descoperit aceste abateri, a fost un profesor din Craiova care a a comparat cele două lucrări, constatând că primarul Craiovei nu a pus nici măcar o notă de subsol, iar textele erau identice, diferența fiind de limbă. 

Lia Olguța Vasilescu este absolventă a Facultății de Litere din Craiova, secția italiană, și are un doctorat în sociologie.

Deoarece instituțiile de învățământ superior nu au dreptul să examineze suspiciunile de abateri de la conduita științifica și de cercetare produse de persoanele cu demnitate publică, Universitatea București a solicitat Consiliului Național de Etică să analizeze cazul acestei lucrări de doctorat.

Când existat scandalul, în ianurie 2013, Lia Olguța Vasilescu a declarat public că „într-o teză de doctorat ai voie să copiezi 30% dintr-o carte”. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*