Ultimele Știri

Tratament revoluţionar pentru hepatita C, disponibil şi în România

Peste două săptămâni va fi introdus în farmacii cel mai nou tratament de pe piaţă. Pastilele conţin molecule ce atacă virusul hepatic şi garantează însănătoşirea aproape sută la sută în timp scurt şi fără efecte secundare.

Tratamentul costă cam 50 de mii de euro şi va fi decontat pentru pacienţii care au asigurare de sănătate. De noua terapie vor beneficia cel mult cinci mii de români, la care boala a ajuns într-un stadiu avansat. Studiile care au dus la descoperirea noului tratament au costat peste un miliard de dolari şi au durat zece ani. Medicamentul va fi produs de mai multe companii farmaceutice din Statele Unite, aceleaşi care au făcut şi cercetarea.

„Infecția primară cu virus C poate să fie o infecție cu o formă de așa-zisă viroză pe care oamenii o bagă mai mult sau mai puțin în seamă și foarte mulți care au luat acest virus nu s-au prezentat la investigații”, atrage atenția dr. Ciprian Brisc, șeful secției de gastroenterologie a Spitalului Județean din Oradea.

Pe lângă rata de succes a tratamentului, are multe alte avantaje, spun medicii.

„Sunt doar tablete care se administrează, este un timp de administrare mult mai scurt, de 12 săptămâni, în general. Şi este mult mai bine tolerată decât terapia veche, având efecte adverse mult scăzute”, spune dr. Ciprian Brisc – șeful secției de gastroenterologie a Spitalului Județean din Oradea.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*