Ultimele Știri

Traseismul politic legalizat de Guvernul Ponta

Guvernul a legalizat traseismul politic la nivelul adminstrației locale printr-o ordonanță de urgență. Astfel aleșii locali nu își mai pierd funcțiile de edil, preşedinte de consiliu județean, consilier local și județean, atunci când părăsesc partidul din care fac parte. Prin această lege, Guvernul Ponta promovează traseismul politic și bineînțeles încearcă să mai „fure” ceva primari de la partidele contracandidate PSD. Liviu Dragnea a declarat într-o conferință de presă că „nu este absolut nimic nedemocratic” în ordonanța de urgență prin care a fost legalizat traseismul la nivelul administrației publice locale.

În urma acestei acțiuni au apărut și primele declarații din partea președintelui Băsescu, a Ambasadei SUA la București și din partea ACL (Alianța Creștin Liberală).

Traian Băsescu: Ordonanța de urgență care modifică BEC este neconstituțională. Avocatul Poporului sabotează democrația.

Ambasada SUA: „Suntem îngrijorați în legătură cu momentul ales”

Klaus Iohannis: Adoptarea OUG privind migraţia primarilor avantajează PSD la prezidenţiale, e o bătaie de joc faţă de votul dat la alegerile locale, unde s-a ales pe criterii politice şi nu de frizură.

Bineînțeles singurul care nu știa nimic despre această acțiune neconstituțională este Victor Ciorbea. Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, cunoscut ca omul de casă al Partidului Social Democrat, a declarat că așteaptă să vadă textul ordonanței de urgență.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*