Ultimele Știri

Transportatorii, nemulțumiți de noile schimbări privind tarifele RCA: Este inacceptabil. O parte dintre senatori își bat joc de piața de transport

Patronatele din transporturi sunt nemulțumiți de noile schimbări, susținând că textul care prevedea introducerea tarifului de referință ca principiu de bază în construcția tarifului de primă RCA a dispărut din proiectul de Lege pentru RCA față de forma inițială negociată cu transportatorii.

„Textul care prevedea introducerea tarifului de referință ca principiu de bază în construcția tarifului de primă RCA a dispărut față de forma inițială negociată cu transportatorii, fiind de fapt un ‘copy-paste’ din Ordonanța de Urgență a Guvernului care prevede ca tariful de referință să funcționeze doar pentru o perioadă de 6 luni, ceea ce este inacceptabil din punct de vedere al transportatorilor. O altă modificare este legată de dispariția plafonului de 25% raportat cheltuielilor administrative și de vânzare a polițelor, ce fusese acceptat inițial în forma negociată cu Comisia de buget-finanțe a Senatului. În numai două săptămâni, după proteste și audieri, o parte dintre senatori își bat joc de piața de transport, modificând total netransparent ceea ce, anterior, fusese agreat și asumat”, se menționează în comunicatul citat.

Patronatele din transporturi susțin că  ”materialul transmis de Senat către această comisie a fost modificat brutal în ultimele 24 de ore”.

„Totodată, nici ordonanța de urgență publicată ieri (luni, 19 septembrie 2016 — n. r.) în Monitorul Oficial, nu corespunde proiectului inițial de OUG publicat de Ministerul de Finanțe, varianta publicată în Monitorul Oficial nefiind funcțională, întrucât exact la articolul care menționa termenul de 6 luni în care ar funcționa tariful de referință stabilește că acesta să fie cu caracter orientativ și nicidecum obligatoriu a fi alocat ca plafon maximal. La aliniatul 2 al aceluiași articol 18 este în mod eronat menționat art. 34, alin. 3, în loc de art. 36 alin. 3”, subliniază transportatorii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*