Ultimele Știri

Transportatorii amenință din nou cu proteste: ”Am fost minţiţi şi duşi cu zăhărelul”

greva transportatori

Transportatorii vor porni noi proteste, dacă proiectul de lege privind stabilirea preţului de referinţă la asigurările RCA nu va fi votat în varianta convenită, anunță preşedintele de onoare al FORT, Augustin Hagiu.

Noi proteste ar putea avea loc în fața Parlamentului dacă acesta va refuza să treacă la tariful de referință. Transportatorii sunt nemulțumiți de schimbările adoptate și susțin că au fost duși cu ”zăhărelul”.

”Dacă va fi nevoie să venim la Parlament pentru că am fost minţiţi şi duşi cu zăhărelul înainte de campania electorală. Dacă Parlamentul va refuza să treacă la tariful de referinţă, cu siguranţă ne vom trezi într-un protest în faţa Parlamentului. Altă soluţie nu avem”, a declarat preşedintele de onoare al FORT, Augustin Hagiu.

Proiectul a fost modificat în detrimentul transportatorilor și deși se accepase o schimbare, aceasta nu a mai funcționat ulterior.

”Forma pe care o pregătisem împreună cu domnii parlamentari din Senat, de la Comisia de buget finanţe, după ce a fost validată în urma declaraţiilor de săptămâna trecută, a plecat către Camera Deputaţilor, către Comisia transporturi. Aseară (luni seara – n.r.), înţeleg pe surse, a fost o reevaluare a acestui material în Comisia de buget finanţe, la care noi nu am fost invitaţi. Am constatat că toate elementele care schimbau principiul de bază al construcţiei tarifului RCA au dispărut. (…) Surpriza este totală, pentru că s-a acceptat iniţial o schimbare de principiu care ulterior nu a mai funcţionat. Dacă ar fi funcţionat, am fi văzut Parlamentul ţării din nou la fel de entuziasm, spunând: Ok, bine că s-a dat ordonanţa, o aşteptăm în Parlament, le compilăm şi iese legea cu noile modificări, însă cu principiul tarifului de referinţă nu doar pentru şase luni, ci un principiul de drept care să instaureze ordine în sectorul de asigurări RCA”, a adăugat Hagiu.

Noul text din Parlament este copiat din textul Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului, conform reprezentanților Federaţiei Operatorilor Români de Transport.

”Au făcut un copy paste penibil din ordonanţă. Noi inclusesem în proiect, la Senat, definiţiile tarifului de referinţă, au dispărut, inclusesem plafonarea cheltuielilor administrative şi de vânzare ale asiguratorilor la 25%, a dispărut articolul, inclusesem tariful de referinţă ca şi principiu de bază în construncţia tarifului de primă, a dispărut şi acest articol, a fost înlocuit cu ce scria în ordonanţă raportat la cele şase luni de valabilitate. Astea sunt elementele esenţiale. Ar fi funcţionat piaţa saşe luni după care se revenea la haos şi la o piaţă aşa zis liberalizată în care şmecherii din multinaţionale din asigurări exportă capital românesc, îşi fac de cap cu tarife de 20.000 de roni, 40.000, 50.000 de roni, să nu mai vorbesc şi de sistemul bonus-malus pe care acum l-am clarificat. Vrem atâtea puncte bonus câte primim şi pentru malus, adică greşeşti şi intri într-un alt vehicul şi primeşti două puncte malus, dacă un an de zile nu ai greşit să primeşti tot două puncte pe principiul echilibrului şi să funcţioneze acest bonus malus. Noi ne-am trezit cu tarife mai mici pentru cei care au avut malus şi cu tarife mai mari pentru cei care au avut bonus”, a mai arătat Augustin Hagiu.

Comentarii prin Facebook

2 Comentarii on Transportatorii amenință din nou cu proteste: ”Am fost minţiţi şi duşi cu zăhărelul”

  1. Ar trebui sa blocam tot transportul sa nu mai incarcam nimic o saptamina ca noi suntem majoritatea nu ei (milogii care traiesc pe spatele nostru )nici in Germania nu au asemenea sume la RCA oare noi ROMANII suntem mai presus fata de oricine si ne permitem asemenea tarife la RCA ?TOTI HOTII AU AJUNS SA NE CONDUCA TARA OARE DE CE ?

  2. chiar asa ar trebui oprit transportul rutier 1 saptamana sa ii lasam sa trimita cu avioanele care sunt foarte scumpe si rapide sau sa treaca pe traficul feroviar care este lent.Dar la amandoua variante au nevoie de camioane(trafic rutier)ca sa ajunga marfa la destinatie.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*