Ultimele Știri

Transport ilegal de lemn, depistat lângă Sebeș. Sursă: Lemnul se îndrepta către fabrica Kronoșpan

Poliția a fost sesizată de către un cetățean care a verificat numărul de înmatriculare al camionului la Radarul pădurilor.

Poliția Rutieră a depistat în jurul orei 16.00, pe Autostrada A1, la 10 kilometri de orașul Sebeș, un transport ilegal de lemn. Camionul care transporta lemnul era înmatriculat în județul Caraș-Severin. Poliția a fost sesizată de către un cetățean care a verificat numărul de înmatriculare al camionului la Radarul Pădurilor.

Paradoxal, cetățeanul care a sesizat poliția se întorcea de la o acțiune de împădurire

În timp ce se întorcea de la o acțiune de împădurire, o persoană a apelat Radarul Pădurilor pentru a verifica numărul de înmatriculare al unor camioane ce transportau lemn. Camioanele care transportau materialul lemnos erau înmatriculate în județul Caraș-Severin. După verificarea numerelor de înmatriculare, s-a constatat că unul dintre camioane transporta lemn  ilegal. Chiar dacă numerele de înmatriculare ale mașinilor erau asemănătoare (CS 43 COL, CS 29 COL), s-a constatat că doar una dintre acestea transporta ilegal lemn, respectiv mașina înmatriculată ”CS 43 COL”.

Poliția amenință cetățenii

Polițiștii care au fost sesizați, l-au legitimat și pe cetățeanul care a făcut sesizarea. În timpul legitimării unul dintre agenți i-a spus persoanei  că va fi sancționată contravențional dacă se descoperă că transportul nu este ilegal, pentru că a pus autoritățile pe drumuri degeaba, însă transportul fusese clar identificat de către lucrătorii de la Radarul Pădurilor ca fiind ilegal.

Există suspiciuni că transportul se îndrepta către fabrica Kronoșpan

Lemnul care se afla în camionul depistat, era lemn cu scorbură, care se folosește pentru fabricarea materialelor de tip OSB și PAL. Cea mai mare fabrică din zonă este fabrica societății Kronoșpan, care se află în orașul Sebeș. Sursa noastră afirmă că, societatea în cauză, cumpără lemn ilegal de câțiva ani buni.

Comentarii prin Facebook

3 Comentarii on Transport ilegal de lemn, depistat lângă Sebeș. Sursă: Lemnul se îndrepta către fabrica Kronoșpan

  1. Din pacate prindem prea putin din cei care taie padurile ilegal.

  2. Teslovan Marius // 4 februarie 2016 at 8:55 // Răspunde

    Politistii incurajeaza furturile de lemne de aceea ii ameninta pe cei care fac sesizari la 112 ca daca transportul este legal vor fi sanctionati ca au pus autoritatile pe drum.Obligatia politistilor este sa verifice sa vada daca transportul este legal sau ilegal.Daca agentul nu are chef sa verifice mai bine sa-si dea demisia! De aici se vede clar ca politistii sunt corupti si incompetenti!!!

  3. Kronospan nu cumpara nici un mc de lemn ilegal. Daca transportul era ilegal Kronospan sesiza ea insasi autoritatile. Sursa vostra ori nu exista ori e rau intentionata

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*