Ultimele Știri

Transport gratuit dacă citești o carte

carte

Un proiect inedit va demara în Cluj-Napoca. În perioada 4-7 iunie, toți cetățenii care circulă cu mijloacele de transport în comun din municipiu beneficiază de gratuitate la călătorii dacă citesc o carte în autobuz, troleibuz sau tramvai.

Federația SHARE Cluj-Napoca în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Compania de Transport Public Cluj-Napoca vor demara proiectul începând de azi cu scopul de a-i încuraja pe cetățeni să citească.

Proiectul face parte din seria acțiunilor desfășurate sub egida Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeană a Tineretului și dedicate comunității clujene. La începutul anului, cu prilejul Zilei Culturii Naționale, tinerii din echipa “Cluj 2015” au afișat în autobuzele din municipiu diverse citate din autori clasici și contemporani, în cele cinci limbi oficiale ale Capitalei Europene a Tineretului. În parteneriat cu inițiativa “Cărțile pe față”, voluntarii Federației SHARE au distribuit mii de semne de carte cu mesajul: “Dacă așteptai un semn să citești o carte, acesta este semnul”.

Ideea a venit de la un tânăr clujean care a transmis propunerea într-o emisiune radio. Colaborarea dintre diverse comunități de tineri, iubitori de lectură și autorități a dus la concretizarea propunerii în anul în care Cluj-Napoca este Capitala Europeană a Tineretului.

Prin demersul de la acest sfârșit de săptămână, tinerii urmăresc să promoveze lectura, dar și evenimente specifice dedicate celor care iubesc cartea. Astfel, Federația SHARE Cluj-Napoca invită clujenii la Săptămâna Festivă a Cărților (4-7 iunie 2015) și la cluburile de lectură “Vocea cititorului”, ce se desfășoară în fiecare miercuri din luna iunie la Grădina Botanică din Cluj-Napoca.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*