Ultimele Știri

Traian Băsescu: „Victor Ponta trebuie să recunoască că în perioada 1997-2001 a fost ofiţer acoperit al SIE”

Președintele țării, Traian Băsescu, a dezvăluit numele ofițerului acoperit, care candidează la președinție. Într-o emisiune tv acesta a relatat că Victor Ponta, a fost procuror și ofițer acoperit SIE. 

„A fost, în perioada 1997-2001, ceea ce explică şi propulsarea lui de la Parchetul de la Judecătoria de sector direct în Parchetul General. Nu este nicio bombă, este o realitate pe care eu sunt gata să o demonstrez”, a mai anunţat Băsescu.

„Victor Ponta trebuie să recunoască că în perioada 1997-2001 a fost ofiţer acoperit al SIE”, a anunţat preşedintele, precizând că acest lucru arată şi „saltul lui”.

„Îi va rânji, când va fi preşedinte. Că îi rânjeşte acum, când este prim-ministru, încă mai merge”, a continuat Băsescu.

Mai mult, președintele declară că Teordor Meleșcanu este implicat în poveste.”Teodor Meleșcanu e complice la asta. Total. La un moment dat a fost un senator PSD care a făcut o interpelare. Mi s-a părut cam exotic. De ce, nu am crezut? Pentru că dădea perioada, iar în acea perioadă, Victor Ponta era procuror.

Iar conform Constituției României, activitatea de procuror este incompatibilă cu orice altă activitate. Aici a făcut o greșeală și serviciul că l-a recrutat. Un om pe care l-am numit politic, domnul Meleșcanu, a ajuns să facă un astfel de joc, târâind Serviciul într-un asemenea caz. Nu sunt atât de supărat pe Victor Ponta, cât pe Meleșcanu. Asta a afectat încrederea mea în conducerea Serviciului.”

Cât despre viitoarele alegeri și despre candidați, Traian Băsescu spune:

„Eu nu îl susțin pe Iohannis, nu am încredere în el, nu pot să fiu partenerul lui Ponta și îi consider de rea-credință pe cei care spun că am o înțelegere cu Ponta și cu Iohannis. Nu mă duc la vot în turul doi. Amândoi sunt oportuniști, sunt și corupți.

Vă rog să vă imaginați că sunteți profesor și vă cumpărați șase case. Tu știi că procesele legate de incompatibilitate sunt capriciu. Când tu ai cu ANI la ultima instanță, la Înalta Curte, dosarul nu trimis ieri, ci din primăvara lui 2013, pe el nu l-a interesat să accelereze dosarul și intri în campanie când oricând ANI să-ți spună că ești incompatibil.

Dacă domnul Iohannis va fi declarat incompatibil în timpul mandatului de președinte al României? Pentru că asemenea dosare nu se suspendă în timpului mandatului. Oportunismul său nu are limite.” 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*