Ultimele Știri

Traian Băsescu: Ușor, ușor, domnul Putin o să renunțe la aroganță

Actualul șef al statului, Traian Băsescu, va fi prezent, pentru ultima dată în mandatul său, la Consiliul European din Bruxelles. Înainte de plecare, Traian Băsescu a făcut declarații surpinzătoare despre Rusia și președintele Putin.

În ședința de la Buxelles, unde vor participa liderii europeni, se va discuta despre scancțiunile care se vor aduce la adresa Rusiei. Traian Băsescu a declarat că va susține personal, creșterea nivelului de sancțiuni impuse Rusiei.

„În ceea ce ne privește, susținem că situația din estul Ucraine se îndreaptă către o situație de gen Transnistria. E evident pentru noi că Federația Rusă continuă să consolideze separatiștii din estul Ucrainei, ceea ce impune creșterea nivelului de sancțiuni împotriva Moscovei. E adevărat, sancțiunile de până acum au început să producă efecte devastatoare pentru economia Federației Ruse și cred că ușor, ușor, domnul Putin o să renunțe la aroganță. E un joc pentru copii. Nimeni nu spune că Federația Rusă vrea să anexeze estul Ucrainei, ci toți spunem că Federația Rusă vrea să creeze o Transnistrie în estul Ucrainei. Tipul acesta de politică externă, promovat de Kremlin, nu mai păcălește pe nimeni!”, a declarat președintele.  

Reuniunea de la Bruxelles va fi prezidată de noul președinte al uniunii Europene, Donald Tusk.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*