Ultimele Știri

Traian Băsescu, suspect într-un dosar penal. Ce acuzații i se aduc fostului președinte al Romaniei

Fostul șef al statului a aflat că unul dintre dosarele sale a fost redeschis, la cererea Parchetului General.

Procurorii de la Parchetul General au dispus începerea urmăririi penale împotriva fostului președinte Traian Băsescu pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, într-un dosar legat de vânzarea unui teren din Băneasa către omul de afaceri Costel Cășuneanu. Surse judiciare au declarat că Traian Băsescu urmează să fie chemat la Parchet pentru a i se aduce oficial la cunoștință faptul că este urmărit penal.

Pe 9 august 2000, pe vremea când era primar general al Capitalei, Traian Băsescu a cumpărat un teren de 3.700 de mp în Aleea Privighetorilor 86 din cartierul Băneasa, pentru suma de cu 1,4 miliarde lei vechi (aproximativ 70.000 dolari la acea vreme). Tot pe 9 august 2000, omul de afaceri Costel Cășuneanu a cumpărat un teren învecinat, cu o suprafață similară, însă la un preț de trei ori mai mare decât cel plătit de Băsescu.

Ulterior, în octombrie 2002, Traian Băsescu a vândut terenul din Aleea Privighetorilor către Gabriela Blaj, cumnata lui Costel Cășuneanu, în schimbul sumei de 12 miliarde lei vechi (aproximativ 300.000 de dolari). Cu acești bani, Traian Băsescu a cumpărat o vilă situată pe Șoseaua București – Ploiești cu suma de 280.000 dolari, vilă donată apoi fiicei sale, Ioan Băsescu.

Băsescu a facut precizări pe pagina sa de Facebook:

Printr-o adresa a PICCJ am fost informat că sunt suspect pentru spălare de bani în formă continuată legat de achiziția unui teren și a unei case în anii 2000 și respectiv 2002, urmare a unei reclamații făcută de domnul Ciuvică.

Pentru corecta informare aduc la cunoștință că în același dosar, prin REZOLUȚIA din 25 iunie 2012 a PICCJ s-a dispus neînceperea urmăririi penale.

Acest dosar a fost redeschis în 2015 la solicitarea PICCJ .
Pentru moment nu am fost citat la PICCJ. Cu certitudine, imediat ce voi fi citat mă voi prezenta în fața procurorului de caz.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*