Traian Băsescu, suspect într-un dosar penal. Ce acuzații i se aduc fostului președinte al Romaniei

Fostul șef al statului a aflat că unul dintre dosarele sale a fost redeschis, la cererea Parchetului General.

Procurorii de la Parchetul General au dispus începerea urmăririi penale împotriva fostului președinte Traian Băsescu pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, într-un dosar legat de vânzarea unui teren din Băneasa către omul de afaceri Costel Cășuneanu. Surse judiciare au declarat că Traian Băsescu urmează să fie chemat la Parchet pentru a i se aduce oficial la cunoștință faptul că este urmărit penal.

Pe 9 august 2000, pe vremea când era primar general al Capitalei, Traian Băsescu a cumpărat un teren de 3.700 de mp în Aleea Privighetorilor 86 din cartierul Băneasa, pentru suma de cu 1,4 miliarde lei vechi (aproximativ 70.000 dolari la acea vreme). Tot pe 9 august 2000, omul de afaceri Costel Cășuneanu a cumpărat un teren învecinat, cu o suprafață similară, însă la un preț de trei ori mai mare decât cel plătit de Băsescu.

Ulterior, în octombrie 2002, Traian Băsescu a vândut terenul din Aleea Privighetorilor către Gabriela Blaj, cumnata lui Costel Cășuneanu, în schimbul sumei de 12 miliarde lei vechi (aproximativ 300.000 de dolari). Cu acești bani, Traian Băsescu a cumpărat o vilă situată pe Șoseaua București – Ploiești cu suma de 280.000 dolari, vilă donată apoi fiicei sale, Ioan Băsescu.

Băsescu a facut precizări pe pagina sa de Facebook:

Printr-o adresa a PICCJ am fost informat că sunt suspect pentru spălare de bani în formă continuată legat de achiziția unui teren și a unei case în anii 2000 și respectiv 2002, urmare a unei reclamații făcută de domnul Ciuvică.

Pentru corecta informare aduc la cunoștință că în același dosar, prin REZOLUȚIA din 25 iunie 2012 a PICCJ s-a dispus neînceperea urmăririi penale.

Acest dosar a fost redeschis în 2015 la solicitarea PICCJ .
Pentru moment nu am fost citat la PICCJ. Cu certitudine, imediat ce voi fi citat mă voi prezenta în fața procurorului de caz.
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *