Traian Băsescu: Se duce o luptă titanică. Depinde viitorul țării

  • George Comănescu
  • 14 ianuarie 2016
  • Politică
basescu-republica-moldova

Fostul președinte Traian Băsescu, președintele Mișcării Populare, susține că la Chișinău se duce o luptă titanică, pentru desemnarea unui nou premier.

El afirmă că preşedintele moldovean Nicolae Timofti este obligat să câştige lupta cu „oligarhul” Vladimir Plahotniuc.

Fostul preşedinte Traian Băsescu, liderul Mişcării Populare, afirmă că la Chişinău se duce o luptă ‘titanică’ pentru desemnarea unui nou premier, fiind de părere că pentru credibilitatea şi viitorul Republicii Moldova preşedintele moldovean Nicolae Timofti este obligat să câştige lupta cu ‘oligarhul’ Vladimir Plahotniuc.

Citește și: Traian Băsescu, teoria conspirației în dosarul lui Mircea Băsescu: E o înscenare!

„La Chişinău, se dă o luptă titanică, de care depinde viitorul ţării, între preşedintele Republicii, Nicolae Timofti, care spune ‘nu te desemnez premier’, şi oligarhul Plahotniuc, care îi spune preşedintelui Republicii ‘eu sunt premierul’. Este esenţial ca preşedintele Nicolae Timofti să îşi menţină poziţia oricât s-ar agita oligarhul Plahotniuc şi parlamentarii pe care i-a cumpărat şi îl susţin. În poziţia lui, preşedintele Nicolae Timofti este susţinut de partea sănătoasă a societăţii, dar şi de democraţiile europene. Pentru credibilitatea şi viitorul Republicii Moldova, preşedintele Republicii, Nicolae Timofti, este obligat să câştige confruntarea cu oligarhul Plahotniuc”, a scris Traian Băsescu, joi, pe Facebook.

Termenul limită pentru învestirea unui nou guvern în Republica Moldova este 29 ianuarie, când se împlinesc trei luni de la demiterea Cabinetului condus de liberal-democratul Valeriu Streleţ.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *