Ultimele Știri

Traian Băsescu: ”Scorul din alegeri arată că las moștenire o țară care are direcții de dreapta”

Traian Băsescu a luat parte la ceremonia de validare a lui Klaus Iohannis, de către Curtea Constituțională, în funcția de președinte al României. Președintele care își ia încet-încet la revedere de la cea mai înaltă funcție în stat pe care a deținut-o timp de 10 ani, i-a urat succes celui care urmează să îi cedeze puterea și a declarat că scorul rezultat la aceste alegeri, arată faptul că va lăsa ”moștenire” o țară de dreapta.

Președinte timp de două mandate consecutive, în fruntea României, Traian Băsescu, a declarat că va transfera toate dosarele importante către Iohannis și i-a mulțumit acestuia că la sfârșitul mandatului său, i-a oferit o țară de dreapta și nu de stânga.

”Acum avem posibilitatea unei perioade de tranziție, eu însumi voi transfera dosarele importante către domnul Iohannis. Închei mulțumindu-vă domnule președinte: n-aș fi vrut ca la sfârșitul mandatului meu stânga să domine. Scorul din alegeri arată că las moștenire o țară care are direcții de dreapta”.

De asemenea, președintele i-a oferit câteva sfaturi lui Iohannis, ce țin de orientarea sa politică și de planurile de viitor ale României. Băsescu este de părere că rezultatele acțiunilor eficiente ale unui președinte vor apărea abia după 5 ani de la deținerea funcției, iar pentru a avea parte de rezultate cu adevărat eficiente și remarcabile la nivel național, este nevoie de o perioadă de 10 ani în funcția de președinte al României.

„Domnule președinte ales al României. Pentru mine este un moment extrem de important, este finalizarea a 10 ani de mandat și vă doresc domnule președinte ales ca după primul mandat să nu fiți în banca din stânga, ci în dreapta. Pentru că cine crede că transformarea României este un proces de 5 ani se înșeala. În societatea românească încă există destule resurse pentru pasul înapoi. Este misiunea fundamentală să se folosească de toate instrumentele pe care i le pune la dispoziție Constituția”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*