Ultimele Știri

Traian Băsescu, scenariu sumbru pentru Republica Moldova : E un eșec major!

basescu-republica-moldova

Traian Băsescu lansează un scenariu sumbru pentru Republica Moldova după ce în parlamentul moldovean nu a existat cvorum la votarea Guvernului Sturza.

„Dacă se ajunge la alegeri anticipate, politicienii români trebuie să știe că la Chișinău se va instaura un guvern promoscovit. Și-atunci, tot proiectul pro-european pentru Republica Moldova este deplin îngropat”, a spus Traian Băsescu la TVR.

„Este un joc, un joc urât al politicienilor din Republica Moldova şi în primul rând al politicienilor din partidele pro-europene. N-au vrut Guvernul Sturza, guvern de tehnocraţi. pentru că s-a dus boala şi dincolo de Prut, din păcate, cu guvernul de tehnocraţi”, a declarat luni Traian Băsescu, comentând situația din Republica Moldova.

Declarația completă a lui Traian Băsescu

„Este un eşec major pentru Republica Moldova şi au ajuns la limită. Pe 29 ianuarie expiră termenul de declanşare a alegerilor anticipate. Deci în acest interval trebuie să găsească o soluţie. Nu cred că miza este un candidat comun oarecare, miza este Plahotniuc. Vor face imediat majoritatea dacă preşedintele Timofti îl desemnează pe Plahotniuc”.

Încercând să explice de ce s-a ajuns în această situație, Băsescu spune că este și vina lui Sturza.

„…şi domnul prim-ministru desemnat Sturza n-a insistat suficient să obţină voturile majorităţii pro-europene. Astăzi, pentru a nu se realiza cvorumul, şi partidele pro-europene au avut câte 1-2-3 lipsă. Ca atare, este clar că domnul Sturza n-a reuşit să convingă partidele pro-europene că este o soluţie. Şi atunci poate era mai bine dacă îşi depunea mandatul înainte să ajungă la constatarea lipsei cvorumului”, declarat Traian Băsescu.

Semnalul pe care îl transmite Republica Moldova către Uniunea Europeană „este unul extrem de prost: instabilitate, lipsă de resurse financiare”, a  mai spus fostul preşedinte al României.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Traian Băsescu, scenariu sumbru pentru Republica Moldova : E un eșec major!

  1. Nu inteleg care este problema? Daca voi toți ce ați susținut partidele proeuropene si ați spălat banii prin Basarabia, ca mai apoi sa ne fie si mai rau ca in ’90 : ce este de mirare ca in urma unor eventuale alegeri anticipate vor veni proruși ? Aaaaa !!! Am înțeles ! Va este frica ca veți pierde sacul cu bani si mai rău ca mulți vor ajunge la pușcărie ! Dar cum rămâne cu vox Populi ?!!!!!!!!!

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*