Ultimele Știri

Traian Băsescu regretă puterea pe care le-a dat-o procurorilor: ”Regret că nu am avut viziunea să educăm aceste instituții de forță ale statului să respecte drepturile omului”

Traian Băsescu a condamnat, într-o intervenție telefonică la un post de televiziune, abuzurile pe care instituţiile de forţă le fac, inclusiv asupra judecătorilor.

Fostul preşedinte al României continuă să acuze abuzurile pe care le comit procurorii şi critică instituțiile că nu respectă drepturile omului, susţinând că are o parte din vină pentru „needucarea” instituţiilor de forţă, conform Lumea Justiției.

„Eu nu regret că am consolidat instituţiile. Regret doar că nu am avut viziunea ca, în paralel, să educăm aceste instituţii de forţă ale statului, să respecte drepturile omului. Am şi eu nişte mici satisfacţii, chiar. Văd acum la PSD şi PNL discursul pe care-l aveam eu acum 11 ani. Trebuie să le dau un nou avant şi vor vorbi şi ei despre respectarea drepturilor omului.
Nu mă refer numai la arestările preventive. Mă refer chiar la abuzuri făcute împotriva judecătorilor, la modul cum sunt setate instituţiile de forţă în raport cu puterea judecătorească. Ele încă n-au înţeles că Dumnezeul justiţiei este judecătorul. Eu am înţeles asta, dar n-am spus-o. Din păcate, am făcut din procurori piesă centrală a justiţiei, ceea ce a fost greşit, pentru că n-am făcut din judecători piesă centrală a justiţiei”.
Băsescu: „Mă aştept de la un ministru nou al Justiţiei să înţeleagă că România a trecut printr-o etapă – a durat 10 ani -, s-au consolidat numai instituţii de forţă, din păcate”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*