Ultimele Știri

Traian Băsescu, pus sub acuzare de Parchetul General

Traian Băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost pus sub acuzare de către Parchetul General, astăzi, în dosarul în care este acuzat că a şantajat-o pe Gabriela Firea.

Procurorii au început urmărirea penală pentru ameninţare, iar fostul şef de stat va fi audiat miercuri la Parchetul General. Astfel, Traian Băsescu a fost citat miercuri, la ora 11.00, la Parchetul General, unde anchetatorii îi vor aduce la cunoştinţă calitatea de suspect în acest dosar.

Avocatul Gabrielei Firea, Lucian Bolcaş, a anunţat încă de săptămâna trecută că fostul preşedinte va fi chemat la Parchetul General în dosarul de şantaj deschis în urma plângerii depuse de senatorul PSD, precizând că Băsescu va trebui să răspundă la întrebările procurorilor.

La audierea de miercuri a fostului şef de stat va participa inclusiv Lucian Bolcaş, întrucât avocatul a depus o cerere în acest sens, care a fost aprobată.

De asemenea, Traian Băsescu declara, pe 3 martie, că încă nu a fost chemat la Parchet în cazul plângerii penale depuse de Gabriela Firea, dar că se aşteapta să se întâmple acest lucru.

Gabriela Firea a depus o plângere penală împotriva lui Traian Băsescu, în aprilie 2014, dar ancheta a fost suspendată până la finalul mandatului de preşedinte.

La sfârşitul anului trecut, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a hotărât, prin ordonanţă procurorului de caz, redeschiderea dosarului de şantaj.

Traian Băsescu a făcut, în aprilie 2014, într-o conferinţă de presa televizată, o declaraţie pe care Gabriela Firea a considerat-o o ameninţare.

„Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Ca s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, a avertizat Băsescu la acea vreme.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Traian Băsescu, pus sub acuzare de Parchetul General

  1. CEA MAI ACCESIBILA OFERTA DE LUCRU PENTRU TOTI SI IN TOATE LOCALITATILE !VA OFERIM UN ALTFEL DE SERVICIU: LUCRU DE ACASA,COMOD SI FARA STRES, ORAR LA ALEGERE! Nu este necesara nici un fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero, sub forma de Lectii pe email.Dorim sa colaboram cu persoane serioase si perseverente ,pentru a promova un proiect deosebit, ce vizeaza piata americana a cartilor electronice. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal.Alte detalii,dupa ce trimiteti textul” info” la

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*