Ultimele Știri

Traian Băsescu: Preşedintele Iohannis a abdicat fără să fie rege. Românii au fost „puţin vânduţi” pentru liniştea lui cu politicienii

Traian Băsescu îl acuză pe Klaus Iohannis de lipsă de reacție și loialitate față de Constituție și „propriul popor” pentru că, afirmă fostul președinte,  a promulgat Legea privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, „fără să obiecteze”. 

„Preşedintele Iohannis a abdicat fără să fie rege. Promulgând fără să obiecteze Legea privind alegerea Senatului, Preşedintele Iohannis şi-a abandonat cea mai importantă prerogativă, aceea de a-i reprezenta şi de a lucra pentru cei care l-au ales.”

Mare decepţie când am constatat că legea nu este atacată la Curtea Constituţională şi iată de ce:
– Număr de parlamentari conform noii legi: 466;
– Număr de parlamentari conform referendumului din 2009: 300.

Dacă Parlamentul nu a binevoit să respecte votul exprimat de români într-un referendum validat, Preşedintele României avea obligaţia constituţională să acţioneze în favoarea propriului popor, explică Traian Băsescu. 

„Preşedintele Iohannis a abdicat de la îndatoririle constituţionale în condiţiile în care avea la dispoziţie Decizia nr. 682/2012 a Curţii Constituţionale care în mod indirect îl obliga la reacţie. În realitate, românii au fost “puţin vânduţi” pentru liniştea Preşedintelui în relaţia cu politicienii.

O fi prea greu pentru domnul Iohannis să fie loial Constituţiei şi propriului popor ?„, a scris fostul preşedinte.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*