Ultimele Știri

Traian Băsescu: Ponta a devenit un bolovan de piciorul României

Președintele Traian Băsescu îl atacă dur pe Victor Ponta și îi cere acestuia să se retragă din funcția de premier pentru că este ”un bolovan de piciorul României”.  Băsescu spune că Victor Ponta este principalul vinovat în cazul blocării votului din diaspora, iar justiția trebuie să își facă datoria.

”Devine de neînțeles frenezia cu care Victor Ponta încearcă să formeze un guvern în jurul său. Victor Ponta este complet discreditat în Uniunea Europeană.”, afirmă președintele României. 

Președintele spune că ”nimeni din UE nu a înțeles că a fost o întâmplare ce s-a întâmplat în diaspora de alegeri. Toată lumea a înțeles că votul a fost împiedicat de stânga, care, tradițional, nu obtine majoritatea de voturi în diaspora.”

Traian Băsescu spune că Ponta este primul prim-ministru care nu și-a dat demisia după ce a fost acuzat de plagiat. ”Are o biografie falsă”, adaugă șeful statului.

 Președintele îl acuză din nou pe premier de faptul că in 1997 – 2001 a fost ofițer al unui serviciu de informații fără să facă public acest lucru, în flagranta contradicție cu legea, care interzice procurorilor să aibă și alte funcții publice, fiind un alt element de discreditare profundă.

”Îl rog pe Victor Ponta, să-și asume, în calitate de șef al PSD, să formeze un Guvern din care să lipsească”, îi transmite Traian Băsescu. 

”Nu a existat țară în UE în care dacă s-ar crea situația de la turul 1 și 2 ca în România premierul să nu demisioneze. La noi dl. Ponta se consideră îndreptățit să rămână în funcție. Stai frate la partidul tău, care te susține, dar nu murdări imaginea României”, îl transmite șeful statului, premierului Ponta.

”Aș aborda și un element de satisfacție, am mai facut-o, apreciind reacția la solicitarea președintelui ales, modul cum Parlamentul a avizat arestările și avizările de urmăriri penale, cu exceptia incidentului de ieri, care sper să fie favorabil pentru că s-au creat premise ca raportul MCV sa fie unul bun. Numai că a trebuit să facem și acest pas înapoi cu deputatul PDL Teodorescu. Știu foarte bine care sunt evaluările, parlamentul era problema, au rezolvat-o în cea mai mare parte. Mă gândesc că poate parlamentul găsește o soluție să corecteze incidentul de ieri.”, a mai adăugat președintele României.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Traian Băsescu: Ponta a devenit un bolovan de piciorul României

  1. D-voastra l-ati numit pe acest bolovan premier ! De ce nu l-ati numit pe Iohannis caci in acest moment alta era starea tarii !

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*