Ultimele Știri

Traian Băsescu: Nu vreau ţara invadată de islamişti din Siria

traian basescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, vineri, la Constanţa, că nu vrea să vadă România invadată de islamişti din Siria şi nu crede că ţara noastră sau Europa s-ar putea întoarce către „o astfel de cultură”.

Referindu-se la minoritatea musulmană din Dobrogea, Traian Băsescu a spus că trăieşte în armonie cu majoritatea ortodoxă, dar felul în care vede aceasta civilizaţia este diferit faţă de modul în care este văzută civilizaţia de migranţii care vin din state structurate pe Coran.

„La noi, în Dobrogea, trăim bine împreună, dar asta nu înseamnă că aş fi bucuros să văd ţara asta invadată de islamiştii care vin de prin Siria sau din Afganistan, pentru că ei nu au trăit în cultura în care trăim noi, europenii. (…) Diferenţa între modul cum noi vedem civilizaţia alături de minorităţile care trăiesc în România şi modul cum o văd ei este mare. Gândiţi-vă numai la neşansa pe care o au femeile din aceste ţări să fie considerate oameni de categoria a doua”, a spus Băsescu.

Fostul preşedinte a afirmat că nu crede că România sau întrega Europă s-ar mai putea întoarce la o astfel de cultură.

„Europa este o Europă a civilizaţiei, în care am învăţat să ne respectăm unii pe alţii, în care cultura europeană trebuie să predomine viitorul acestui continent şi nicidecum o islamizare rapidă pe care eu, ca om politic, nu o doresc nici Europei, nici României. De aceea am convingerea că România este o ţară care s-a aşezat bine alături de minorităţile ei şi împreună cu minorităţile ei, într-un concert european care nu trebuie tulburat de note false, de islamism şi de exagerări ale unor oameni care nu se pot adapta culturii europene”, a mai spus Traian Băsescu.

Acesta s-a aflat, vineri, la Casa de Cultură din Constanţa, unde a avut loc lansarea oficială a candidaţilor Miscării Populare pentru primăriile din comunele şi oraşele din judeţ.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*