Ultimele Știri

Traian Băsescu nu renunță: „Urmează să o fac!”

basescu

Traian Băsescu nu se lasă și vrea să facă pasul pe care îl anunță dinainte de a-și termina mandatul în 2014. Băsescu a dezvăluit de ce până acum nu și-a luat cetățenia Republicii Moldova, așa cum anunțase după încheierea mandatului său la Cotroceni.

„Mi-am dorit mult să fiu cetățean al Republicii Moldova. Vom vedea dacă vor fi condiții să se întâmple acest lucru până își termină dl președinte Timofti mandatul”, a explicat președintele Băsescu.

Liderul PMP spune că a amânat acest lucru din cauza speculațiilor care puteau apărea la Chișinău.

„Momentele politice păreau potrivnice acestui lucru. S-ar fi speculat extrem la Chișinău și nu am vrut să dau loc la speculații, nici eu nici președintele Timofti. În ultimile zile de mandat ale dlui Timofti să rezolvăm problema, dar voi dicuta cu dumealui subiectul”, a adăugat Traian Băsescu.

Citește și: Băsescu: Le-am propus şi lui Ghimpu şi Timofti să fie preşedinţii României Mari, nu doar lui Voronin

Fostul președinte susține că ar putea să își ia cetățenia R. Moldova pe finalul mandatului șeful statului moldovean.

„Am discutat până acum, chiar și la ultima mea vizită și cred că am mai discutat și la telefon acest subiect. Președintele Timofti mi-a spus să fac o cerere în acest sens. Urmează să o fac, mai pe finalul mandatului dlui Timofti, ca să nu creez speculații în R. Moldova”, a conchis Băsescu la o emisiune a UNIMEDIA.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*