Ultimele Știri

Traian Băsescu intră în vizorul CSM

basescu

Fostul președintele Traian Băsescu a făcut o serie de declarații pe pagina sa de Facebook unde comentează decizia Tribunalului Călărași de a menține sechestrul pe terenurile de la Nana.

Traian Băsescu consideră acțiunea instanței drept una politică, de pe urma căreia suferă locuitorii comunei Nana. Declarațiile sale au intrat în vizorul Parchetului General care a sesizat Consiliul Suprem al Magistraturii. Ancheta în cazul retrocedărilor de la Nana scoate la iveală mai multe acte de abuz în serviciu prin care funcționari publici locali au aranjat livrarea terenurilor către familia Băsescu.

În această anchetă sunt vizate 12 persoane, foşti sau actuali membri din administraţia locală a comunei, suspectaţi că au retrocedat ilegal sute de hectare de teren în perioada 2005-2010. Mai mult Ioana Băsescu a fost creditată de banca de stat CEC Bank cu suma de peste un milion de euro pentru a putea achiziționa terenurile de la Nana. 

„În data de 9 septembrie 2013, am achiziţionat un teren în suprafaţă de 290,41 ha, în judeţul Călăraşi, de la o societate românească având asociat unic un cetăţean italian. Terenul a fost plătit dintr-un credit bancar ipotecar în valoare de 1.028.507,55 euro şi din surse proprii până la concurenţa sumei de 1.306.845 euro , adică suma de 278.337,45 euro„, potrivit unui comunicat al Ioanei Basescu.

Comunicatul Parchetului General:

Având în vedere aprecierile emise în spațiul public de către domnul Traian Băsescu referitoare la dosarul penal care are ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate și arendarea unor terenuri amplasate pe raza comunei Nana, județul Călărași, Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să facă următoarele precizări:

Măsurile procesuale dispuse de procurori într-un dosar penal sunt analizate și validate doar de către judecători. Conducerea Ministerului Public apreciază ca fiind regretabil faptul că un fost președinte al României pune la îndoială independența și imparțialitatea procurorilor, acest lucru fiind de natură să afecteze prestigiul și credibilitatea justiției.

În acest context, conducerea Ministerului Public solicită Consiliului Superior al Magistraturii, în calitate de garant al independenței Justiției, potrivit art. 1 și 30 din Legea nr.317/2004, să își îndeplinească obligația legală de a apăra judecătorii şi procurorii împotriva oricărui act care le-ar putea afecta independenţa sau imparţialitatea ori ar crea suspiciuni cu privire la acestea.”

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*