Ultimele Știri

Traian Băsescu, în fața judecătorilor în dosarul răpirii jurnaliștilor

Traian Băsescu și Vasile Blaga au fost chemați în fața judecătorilor în dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak

basescu

Plângerea lui Corneliu Vadim Tudor cu privire la implicarea în cazul jurnaliștilor români răpiți în Irak, la adresa fostului prreședinte, a fost a fost repusă pe rol de Parchetul General.

Fostul președinte Traian Băsescu și Vasile Blaga,președintele ODL la acea vreme, au fost acuzați de Tribunal, în anul 2012 că şi-au oprit o parte din răscumpărarea plătită de statul român – mai exact 4 milioane de dolari, pentru eliberarea celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak.

După 20 de minute de audier, Vasile Blaga a declarat că în ceea ce-l privește s-au încheiat lucrurile, subliniind că el nu are nicio calitate în acest dosar încă din 2010. „Nu am nicio calitate. S-a judecat pe fond în 2010, când eu am fost achitat”.

„Înalta Curte nu are competenţă!”, a spus fostul preşedinte la ieşirea din sediul instanţei supreme. Traian Băsescu a părăsit sediul instituției după aproape 15 minute de audieri. Dosarul va fi mutat la Judecătoria Sectorului 5, asta după ce pentru Vasile Blaga dosarul a fost achitat, iar pentru Băsescu dosarul s-a închis, deoarece acesta beneficia de imunitate în calitate de preşedinte.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*