Ultimele Știri

Traian Băsescu este citat la Curtea Supremă

Traian Băsescu urmează să se prezinte, joi, la Curtea Supremă, pentru a da explicații cu privire la jurnaliştii răpiţi în Irak, în anul 2005. Acesta a fost acuzat de Corneliu Vadim Tudor că ar fi oprit o parte din banii oferiţi drept răscumpărare pentru jurnalişti.

Corneliu Vadim Tudor i-a acuzat pe Traian Băsescu şi pe Vasile Blaga, preşedinte al PDL, la acea vreme, că au folosit în interes propriu o parte din suma oferită ca răscumpărarea, plătită de statul român pentru eliberarea celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak, în anul 2005. Suma pe care președintele de la acea vreme ar fi sustras-o este de aproape 4 milioane de dolari.

Corneliu Vadim Tudor își menține acuzațiile, aducând ca suport cartea fostului procuror, Ciprian Nastasiu. Traian Băsescu declară că nu s-au plătit bani pentru recuperarea jurnaliştilor: „S-au găsit alte formule”, a spus Băsescu.

Dosarul a fost deschis în urma plângerii depuse de Corneliu Vadim Tudor, însă la acea vreme s-a hotărât neînceperea urmăririi penale, datorată imunității de care beneficia Băsescu în calitate de președinte al României.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*