Traian Băsescu: ”Eșec jenant. Cum a fost posibil ca Preşedintele Iohannis să plece la Sofia cu un obiectiv anunţat, iar la Sofia să primească un refuz public de la bulgari?!”

Traian Băsescu

Fostul președinte Traian Băsescu consideră că vizita lui Klaus Iohannis la Sofia a fost un ”eșec jenant”, vina fiind a ministrului de Externe şi al Apărării, dar şi a şefului SIE, cărora le cere demisia.

Fostul șef de stat declară că actualul președinte, Klaus Iohannis, este victima unor ”incompetenți” și că a creat un ”eveniment politic negativ”, care va afecta credibilitatea României în interioul NATO.

”Eşec jenant la Sofia. Preşedintele Iohannis a plecat la Sofia având ca obiectiv să obţină oficial acordul Bulgariei pentru a se crea o Flota NATO (România, Bulgaria, Turcia) la Marea Neagră.

Cum a fost posibil ca Preşedintele Iohannis să plece la Sofia cu un obiectiv anunţat, iar la Sofia să primească un refuz public de la bulgari?! Cum au pregătit MAE,MApN, consilierii preşedintelui obţinerea acordului Bulgariei? De ce SIE nu l-a prevenit pe Preşedinte? Domnul Preşedinte Iohannis a fost victima unor incompetenţi şi a creat un eveniment politic negativ, greu de surmontat din punct de vedere al credibilităţii în interiorul NATO, dar şi în interiorul UE”, a scris vineri dimineaţa Traian Băsescu pe Facebook

Borisov i-a comunicat președintelui României, Klaus Iohannis, faptul că nu dorește ca Marea Neagra să devină o zonă de ”conflict militar”: “Eu am spus mereu că noi suntem o ţară paşnică. Nu vreau ca Marea Neagră să devină zonă de conflict militar”, a declarat Borisov, conform 24chasa.bg.

Atât premierul Bulgariei, Boiko Borisov, cât și președintele Rosen Plevneliev, se opun inițiativei României: “Nave NATO pot efectua patrule pe frontierele noastre doar în cazul unui aflux puternic de refugiaţi”, a declarat Borisov joi, citat de site-ul Novinite.com.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *