Traian Băsescu, despre amenințarea Rusiei: ”Suntem ţinta unui război hibrid!”

traian basescu

Fostul președinte Traian Băsescu suține că suntem ținta unui război hibrid, Rusia făcându-și o țintă din România.

Acesta suține că acest lucru este suținut mai ale prin propaganda externă internă – care are ca principal obiectiv slăbirea încrederii în instituţiile democratice.

”Propaganda rusă şi-a făcut o ţintă din România, adresându-se populaţiei cu mesaje de natură a crea îngrijorare şi neîncredere legate de apartenenţa ţării la NATO şi UE”.

Băsescu declară că România are o politică externă lipsită de fermitate, care dă impresia că ”Statul Român poate fi împins în orice direcție”.

”România este ţinta unui război hibrid – pentru moment susţinut puternic prin propaganda externă şi internă – care are ca principal obiectiv slăbirea încrederii în instituţiile democratice. Este doar prima etapă şi ea trebuie combătută prin recâştigarea încrederii în instituţiile şi sistemele statului. Dacă nu se acţionează acum, mai târziu va fi mult mai greu.
Omuleţii verzi ai propagandei sunt aici.
PS – Între modul cum a fost atacată propagandistic Ucraina, înainte de a se declanşa EuroMaidanul la Kiev, şi ce se întâmplă acum în România, nu există nicio asemănare… dacă nu ştiţi cum a început acolo”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *