Ultimele Știri

Traian Băsescu: ”Dacian Cioloş trebuie să-l evacueze rapid din guvern pe Doctor Tobă, pentru plagiat grosolan”

Traian Băsescu avertizează că premeirul ar trebui să-l ”evacueze” rapid pe ministrul de Interne Petre Tobă, în mod contrar românii vor constata rapid că „actualul executiv are năravuri similare cu guvernele politice”.

Fostul președintele și-a pus ironic întrebarea dacă nu cumva demiterea lui Petre Tobă este peste puterile lui Dacian Cioloș.

”Evacuarea !
Dacian Cioloş trebuie să-l evacueze rapid din guvern pe Doctor Tobă, pentru plagiat grosolan.
Altfel, este doar o chestiune de săptămîni pînă cînd românii vor constata că actualul executiv are năravuri similare cu guvernele politice (oricum, la buget nimic nou faţă de politruci) .
Să fie oare peste puterile premierului ?”, a scris fostul președinte pe pagina sa de Facebook.

Potrivit presei, Petre Tobă ar fi copiat mai mult de jumătate din lucrarea sa de doctorat. Şeful MAI a explicat că este vorba despre o teza aplicată, la care a lucrat cu bună-credinţă și a cerut analizarea lucrării de către Autoritatea Națională Științifică.

Știu opinia şi poziţia dânsului. Am cerut şi ministrului Educaţiei, Adrian Curaj, să vină cu o analiză cât mai repede în urma consultării Comisiei de Etică şi vreau să am o claritate cât mai obiectivă, nu să mă bazez pe ce spune unul sau altul. Însă un lucru e foarte clar, criteriul de integritate rămâne esenţial şi prioritar, peste care nu o să treacă nici premierul”, a declarat Dacian Cioloș într-o emisiune televizată, referindu-se la acest subiect.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*