Ultimele Știri

Traian Băsescu, audiat la Parchetul General

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a ajuns, astăzi, la Parchetul General. Procurorii l-au chemat pentru explicaţii într-un dosar în care îl suspectează de spălare de bani.

Oamenii legii spun că tranzacţiile imobiliare pe care fostul preşedinte le-a făcut pe vremea în care era primarul Capitalei ridică semne de întrebare, iar pentru banii rulaţi nu ar avea acoperire.

Digi24 a intrat în posesia ordonanței prin care procurorii Parchetului General au decis urmărirea penală a fostului șef al statului, Traian Băsescu. Acesta este suspectat de spălare de bani, infracțiune care ar avea legătură cu o serie de tranzacții făcute de fostul președinte al României cu ajutorul omului de afaceri Costel Cășuneanu.

Ancheta a pornit de la o sesizare făcută de Grupul de Investigații Politice, dar a bătut pasul pe loc, deoarece Traian Băsescu a beneficiat de imunitate cât timp a fost președinte. În iulie 2015, procurorii au reluat cercetarile, în rem, adică au investigat fapta.

O lună mai târziu, Tribunalul București a confirmat redeschiderea dosarului. Existau suspiciuni că Traian Băsescu ar fi cumpărat un teren în zona Băneasa din Capitală cu un preț subevaluat, iar apoi i l-ar fi vândut lui Costel Cășuneanu, prin intermediari, cu prețul pieței. Astfel ar fi reușit să obțină o sumă mult mai mare de bani de proveniență suspectă, cred procurorii.

Tranzacțiile imobiliare ar fi fost încheiate în perioada 2000- 2002. Într-o postare pe Facebook, Traian Băsescu spunea săptămâna trecută că Parchetul General l-a informat că este suspect pentru spălare de bani, dar că până acum nu a fost citat la PICCJ.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*