Ultimele Știri

Traian Băsescu, audiat la Instanţa Supremă

Traian Băsescu la Parchetul General

Fostul preşedinte Traian Băsescu dă declaraţi miercuri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind acuzat de fals în declarații.

Este a doua zi consecutivă când Băsescu se prezintă în instanţă, după ce miercuri a fost audiat la Judecătoria Sectorului 5, în dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak.

La plecarea de la ÎCCJ, Traian Băsescu a declarat că a dat o declaraţie în urma unei plângeri formulate de un cetăţean. Plângerea vizează declaraţia lui Traian Băsescu din 2007, conform căreia îşi va da demisia dacă va fi demis de Parlament. Pentru că fostul preşedinte nu s-a ţinut de cuvânt, un cetăţean a depus o plângere, însă dosarul a fost închis pentru că Băsescu avea imunitate. După finalizarea mandatului de preşedinte, dosarul a fost redeschis.

Băsescu susține că anunțul său că își va da demisia a fost doar verbal și nu a fost realizat niciun act cu această promisiune.

Traian Băsescu a părut relaxat la plecarea de la Curtea Supremă şi a afirmat că va veni la audieri oricând va fi solicitat.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*