Ultimele Știri

Traian Băsescu, atac la adresa președintelui: ”A fost o mare greșeală a lui Iohannis! Ne arătăm lumii întregi ca un stat fără reguli şi respect pentru propria istorie!”

Fostul președinte Traian Băsescu l-a criticat pe Klaus Iohannis pentru hotărârea de a anula recepția președintelui de Ziua Națională a României, menționând că ”a fost o mare greșeală”.

Băsescu menționează că acest eveniment nu putea fi anulat, înainte de orice tragedie ținându-se cont de istoria țării. Prin anularea acestei ceremonii, am arătat că suntem ”un stat fără reguli și respect pentru propria istorie”, susține fostul președinte.

„Preşedintele Iohannis a ratat!
Preşedintele Iohannis a ratat un moment în care putea transmite copiilor şi nepoţilor noştri respectul pentru istoria românilor!
Pe toţi ne-a durut sufletul de drama de la Colectiv. Sau de drama de la Paris. Dar niciodată aceste tragedii nu justifică anularea recepţiei Preşedintelui de Ziua Naţională.
Preşedintele României are obligaţia să ţină cont de istoria ţării sale şi să cinstească atât Marea Unire, cât şi memoria celor 880.000 de soldaţi şi 250.000 de civili români care au căzut la datorie în Primul Război Mondial. Fără jertfa lor, Marea Unire nu era posibilă!
Prin ceremonia (întârziată) de la Senat, ne arătăm lumii întregi ca un stat fără reguli şi respect pentru propria istorie!”, a scris fostul președinte pe Facebook.

Fostul președinte a aexplicat că Iohannis și-a manifestat ”disprețul față de Ziua Națională”.

„Ziua Națională nu poate fi mutată de la un demnitar la altul. A fost o mare greșeală a lui Iohannis de a nu face recepția. Este vorba despre neglijarea unui eveniment istoric pentru România. Ca primar de Sibiu, nu a participat niciodată la manifestarile de Ziua Națională. Și-a asumat responsabilitatea pentru a-și manifesta disprețul fata de Ziua Națională. A ales să anuleze recepția sub un aspect pueril. A organizat cupa de sampanie cu guvernul lui, dar cu popurul lui nu a vrut sa faca nimic”, scrie Stiripesurse.ro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*