Tragedie în India: Aproape o sută de persoane au murit și alte milioane au avut de suferit din cauza inundațiilor abundente

  • Nicoleta Ungureanu
  • 3 august 2016
  • Externe

Aproximativ un milion de oameni din nord-estul Indiei au fost nevoiți să își părăsească locuințele din cauza inundaţiilor şi a alunecărilor de teren provocate de ploile musonice abundente. Cel puțin 96 de persoane și-au pierdut viața.

Inundațiile au produs pagube consistente și numeroase victime în statele Bihar, Assam şi Himachal Pradesh, în partea de nord şi nord-est a Indiei.

Sute de persoane au rămas izolate în staţiune turistică Manali, după ce șoselele care duc spre Tibet au fost blocate de ape. În Statul Bihar, aproximativ 260.000 de persoane afectate de inundaţii au fost nevoite să se refugieze în adăposturi temporare, 400 de astfel de tabere fiind organizate de autorităţi.

De asemenea, în Assam, oficialii locali au anunţat că aproximativ 3,8 milioane de persoane au fost afectate de inundaţii, iar 700.000 s-au adăpostit în adăposturi temporare.

Zeci de persoane mor anual în timpul sezonului musonic în Asia de Sud, iar cele mai afectate state sunt India şi Bangladesh, conform ZF.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *