Ultimele Știri

Tragedie în estul Ucrainei, cel puțin 32 de mineri și-au pierdut viața

mineri Donețk

Miercuri a avut loc o explozie în mina  Zasyadko din estul separatist al Ucrainei, regiunea Donețk. Conform ultimelor informații, 32 de mineri și-au pierdut viața în urma exploziei provocată de o acumulare de gaz metan.

Cel puțin 14 de mineri au fost de asemenea răniți. Mina Zasyadko din zona Donețk a fost scena celui mai mare dezastru din istoria minieră a Ucrainei în urmă cu aproape opt ani, atunci pierzându-și viața 88 de oameni. Echipele de salvare nu au ajuns încă la locul exploziei, au declarat oficialii.

Liderul de sindicat al minerilor, Mihail Volynets, a declarat pentru un canal de televiziune ucrainean că nu au existat lupte în zonă în ultimele zile. Zona Donețk este măcinată de războiul separatist orchestrat de armata rusă în zonă.

Vladimir Tsymbalenko, șef al serviciului local de securitate minieră, a fost citat de Reuters și a declarat următoarele: „Potrivit informațiilor preliminare, mai mult de 30 de persoane au fost ucise. Echipele de salvare nu au ajuns încă la locul exploziei, ele încearcă să elimine gazul otrăvitor și apoi va intra în galerii.”

Economia Ucrainei a scăzut semnificativ în urma conflictului insurgent început în luna aprilie 2014, însă mai multe mine de cărbune continuă să opereze în zona de conflict. Înainte de conflict, accidentele au fost frecvente în mine, iar standardele de siguranță sunt precare. În ciuda faptului că mina Zasyadko este cea mai bine dotată din zonă, aici a avut loc cea mai gravă catastrofă minieră din Ucraina în noiembrie 2007.

„Potrivit datelor preliminare, 73 de mineri sunt blocaţi în subteran”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă din autoproclamata Republică Doneţk, Iulia Bedilo, adăugând că cel mai probabil a fost o explozie de gaz.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*