Ultimele Știri

Tragedie Colectiv: „Fusese copt la aproximativ 1000 de grade Celsius. Era carne vie pe mâini, pe urechi, pe ceafă si pe cap, dar şi pe jumătatea superioară a spatelui”

colectiv

Un articol impresionant despre clipele pe care le-a trăit una dintre persoanele decedate în urma tragediei din Colectiv descrie lupta pentru propria viață a tuturor celor care au încercat să se salveze în acea seară.

Andreea Ibacka, a scris, joi, un articol în memoria fotografului Alexandru Chelbea, care a decedat după şapte zile de la producerea incendiului.

„Aşadar, în cele ce urmează, am să-ţi prezint desfăşurarea acțiunii, văzută exclusiv prin prisma prietenului meu drag… care nu mai este.

Sâmbăta trecută am sărit din pat ca arsă (ironică figură de stil, nu-i așa?) atunci când am aflat că prietenul meu fusese şi el la locul tragediei.

Scrisese singur pe Facebook că este internat la Sfântul Pantelimon, dar că este OK.

Cu arsuri de gradul 2 si 3 de la umar şi până la unghiile-i coapte, cu carnea-i curgând de pe oase, cu bandaje groase zemuind de atâta limfă şi sânge… prietenul meu nu s-a dezis. Ambiţios până în măduva oaselor – aşa cum l-am cunoscut cu toţii – şi-a păcălit prin perseverenţă touch screen-ul propriului telefon… din dorința de a-și linişti toţi cunoscuţii. (…)

Mi-a confirmat că în doar jumatate de minut întreg tavanul ardea cu vâlvătăi.

Zicea că a pornit degrabă înspre ieșire, însă odata ajuns la 1 metru jumătate de uşă, sleit de puteri fiind (din pricina intoxicaţiei, aşa cum aveam să aflu ulterior), s-a aruncat la pământ pentru a nu se lasa cuprins de flăcări.

Şi mai zicea că a avut noroc că un dulap de lemn a căzut peste el, ținându-i drept scut în faţa flăcărilor.

Atunci a început să respire prin tricou… un aer mult prea înecăcios. Simțea deja cum îl călcau oamenii în picioare, iar asta l-a motivat să se târască până în cadrul uşii. S-a târât cu tot cu nepreţuitul lui aparat foto fără de care nu concepea să traiasca… cu ultimele lui puteri. Acolo, la uşă, doua sau poate mai multe mâini curajoase l-au tras afară. Insista pe faptul că nu şi-a pierdut nicio secundă cunoştinta şi se îmbărbăta la ideea ca el este bine atata timp cât a ajuns pe picioarele lui la ambulanţă. Mai apoi, a intrat – tot pe picioare – în spital… acolo unde le spunea tuturor să-i preia mai intai pe cei mai grav răniţi decât el.

Avea arsuri de gradul 2 si 3 pe 30% din suprafața corpului.

Fusese copt la aproximativ 1000 de grade Celsius, însă hainele ii rămăsesera aproape intacte… fiindcă nu arsese la foc direct. Era carne vie pe mâini, pe urechi, pe ceafă și pe cap, dar şi pe jumătatea superioară a spatelui. Însă, chiar şi asa… era un supraviețuitor şi zâmbea încrezător la gândul zilei de mâine”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*