Ultimele Știri

Tragedie Colectiv: ”Bănicioiu şi Arafat sunt criminali. Au ucis toţi copiii morţi ulterior internării”. Cine spune asta

colectiv

Tinerii care au murit în spital, după ce au fost internați în urma tragediei din Colectiv, au fost uciși de neregulile sistemului de Sănătate, principalii vinovați fiind Raed Arafat și Nicolae Bănicioiu, suține Eugen Iancu, tatăl unuia dintre tinerii morţi în spitalele din Bucureşti în urma tragediei din Colectiv, potrivit Mediafax.

Acesta a scris, pe Facebook, un mesaj în care susţine că răniţii ar fi trebuit trimişi imediat la spitale din străinătate, şi nu ţinuţi ”în medii nesigure”, unde au fost trataţi de ”medici de urgenţă fără experienţă în operaţiunile cu arşi, cu arşi foarte grav şi intoxicaţi”.

”Astăzi am avut câteva întâlniri importante. Ne-am reîntâlnit, noi cei din Spitalul Sfântul Ioan, şi ne-am plâns copiii morţi, dar am cunoscut şi oameni nedumeriţi de ceea ce s-a întâmplat. Sincer să fiu, şi eu sunt nedumerit sau am fost. Zile întregi am umblat năuc, neînţelegând nimic din ce se întâmplă. Alexandru a fost scos de prieteni din Colectiv, a fost dus la salvări şi predat unui medic. Vorbea, stătea în picioare şi era speriat de moarte, deşi reuşea să facă câte o glumă. Aici se rupe filmul, pentru că la spital nu ajunge cu SMURD-ul. A fost trimis cu o maşină particulară. La spital, medicii au muncit ca nişte eroi, am toată stima şi respectul pentru eforturile lor, dar erau medici de urgenţă fără experienţă în operaţiunile cu arşi, cu arşi foarte grav şi intoxicaţi. Copiii ăştia care aveau arsuri pe diferite suprafeţe, dar foarte grave, trebuiau să fie introduşi într-un mediu absolut izolat şi trataţi de specialişti în arsuri sau, cel mai bine, trebuiau trimişi imediat acolo unde puteau fi trataţi de specialişti şi cu aparate performante. În schimb, ei fost ţinuţi în medii nesigure, trataţi cu eforturi foarte mari din partea personalului extrem de sufletist, de implicat, dar fără experienţă în domeniu”, afirmă Eugen Iancu, citat de Mediafax.

Tatăl susține că ”operaţiile făcute constau în curăţarea la suprafaţă, când de fapt trebuia tăiat tot ce era ars şi putrezit, indiferent de cât de adâncă era această operaţie”.

”Astfel, infecţiile s-au dezvoltat, iar dacă ţin cont şi de faptul că toţi copiii plecaţi în străinătate au plecat cu bacterii specifice căpătate în spitale, îmi dau seama că Alexandru şi ceilalţi au fost ucişi. Au fost condamnaţi la moarte din primele zile, atunci când vedeam la televizor cum ministrul sănătăţii şi Arafat spuneau că totul este sub control şi că ne descurcăm. Nu v-aţi descurcat domnilor, iar indecizia voastră a fost criminală. Domnule Arafat, acum o săptămâna îi spuneam lui Cristian Tudor Popescu, într-un comentariu făcut la un articol al dânsului, că ar trebui să tacă şi că dumneavoastră sunteţi un om care ştiţi ce faceţi. Acum, domnule Arafat, va cer socoteală pentru uciderea copilului meu. Salvarea dumneavoastră nu l-a dus la spitalul potrivit, de fapt nu l-a dus deloc. Astfel s-a pierdut timp. Şi viaţa copilului meu. Dar asta este doar un caz. Vă voi mai povesti câte ceva, domnule Arafat. Smurd-ul dumneavoastră, pompierii, poliţiştii prezenţi la faţa locului, habar nu ştiau ce să facă, erau debusolaţi, dezorganizaţi. Nu o spun eu, o spun cei din Colectiv, cei care se scoteau unii pe alţii din foc. Domnule Bănicioiu, ştiţi ce aţi făcut pierzând o săptămâna fără să trimiteţi copiii în străinătate ? I-aţi ucis. Sunteţi un criminal”, mai scrie Eugen Iancu.

Fiul acestuia, Mihai Alexandru Iancu, în vârstă de 25 de ani, a murit în 21 noiembrie, la Spitalul ”Sântul Ioan” din Capitală, unde a fost dus în urma incendiului din Colectiv.

Într-o postare ulterioară, Eugen Iancu susţine că ”Bănicioiu şi Arafat sunt criminali”.

”Ăsta este un adevăr pentru care cei ce nu au acceptat imediat plecarea copiilor din ţară trebuie să plătească. De asta susţin că Bănicioiu şi Arafat sunt criminali. Au ucis toţi copiii morţi ulterior internării”, mai scrie Eugen Iancu, comentând un articol al lui Cătălin Tolontan. Acesta a publicat, joi, un interviu cu un medic de la Spitalul de Arşi, care nu îşi dezvăluie însă identitatea. Medicul susţine că tinerii răniţi în Colectiv ”au murit într-o bombă biologică, din cauza infecţiilor intraspitaliceşti”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*