Ultimele Știri

Tragedia din Colectiv: Şefii ISU, suspendaţi din funcţii la o lună după incendiu. Se fac verificări la ISU Bucureşti-Ilfov

isu

Şefii ISU Bucureşti-Ilfov au fost suspendaţi din funcţii, la aproape o lună de la tragedia din Colectiv, la ISU fiind făcute verificări privind faptul că nu au fost făcute controale la Fabrica Pionierul şi la club, deşi se ştia că va fi organizat un eveniment cu public numeros.

Ancheta internă la ISU Bucureşti a fost dispusă noaptea trecută.

Măsura a fost luată în contextul în care, în 23 septembrie 2015, IGSU a primit un fax în care se cerea prezenţa unui echipaj al pompierilor în Colectiv, la un eveniment care urma să se desfăşoare acolo.

Cei de la IGSU au transmis faxul celor de la ISU Bucureşti, care trebuiau să asigure prezenţa echipajelor de pompieri la Colectiv, prezenţa care nu a avut loc.

În noaptea tragediei de la Colectiv, Raed Arafat şi pompierii au susţinut că nu ştiau de existenţa clubului Colectiv.

„Până ieri nu avem informaţii că acolo aveau loc evenimente cu public numeros. La IGSU se solicita să se verifice primirea unei adrese de la un organizator de evenimente. Adresa a fost retransmisă a doua zi de la primire pentru luarea măsurilor care se impun. Am trimis un control la ISU Bucureşti să vedem ce s-a întâmplat cu acea hârtie. S-a confirmat că a fost primită, că au existat două adrese de la ISU Bucureşti din 25 septembrie către firma organizatoare, se referă la obligaţiile acelei firme, dar nu avem dovadă dacă acel local avea autorizaţie pentru astfel de evenimente. Azi a fost înregistrată la DNA.

Paralel va fi făcută o verificare a modului de soluţionare a unor cereri la ISU Bucureşti şi extins la nivelul IGSU pentru a se verifica dacă, atunci când vine o cerere că se organizează un eveniment cu 2.000 de oameni, trimiţi sau nu pe cineva să verifice. Nu cred că e greu să dai un telefon să verifice cineva cum se organizează un astfel de eveniment cu 2.000 de oameni.

Toată comanda ISU Bucureşti este pusă la dispoziţie, azi inspectorul general va desemna o nouă conducere interimară. 

Documentele noi arată că cel puţin în cazul unor persoane din ISU au trecut prin faţa lor acte care menţionează clubul Colectiv. Solicitarea e venită de la o firmă, pe solicitare nu scrie Colectiv, dar în cadrul adresei scrie Colectiv şi Pionierul.

În lumina noilor acte, nu putem spune clar că ISU nu ştia de existenţa clubului, dacă sunt documente. Este cert că la nivelul ISU Bucureşti se ştia de existenţa acestui club şi că cineva organizează acolo evenimente cu public numeros”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*